Οι Εβδομάδες Μόδας εδώ και χρόνια έχουν καθιερωθεί ως το απόλυτο fashion γεγονός. Εμείς χαζεύουμε τα άπειρα street looks στην είσοδο κάθε show, καταξιωμένοι σχεδιαστές μοιράζονται μαζί μας τις νέες ιδέες μόδας τους και νέοι σχεδιαστές συστήνονται στο ευρύ κοινό.

Έτσι λοιπόν, τηρώντας τις fashion παραδώσεις, τον περασμένο Απρίλιο στην ανδρική Εβδομάδα Μόδας της Βαρκελώνης 080 Barcelona Fashion μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε έξι νέους σχεδιαστές που κέντρισαν το ενδιαφέρον του πλανήτη της μόδας.

Και τα πέντε brands διαφέρουν στο στιλ, έχουν κάτι ξεχωριστό να πουν και παρουσιάζουν το καθένα ένα μοναδικό σύμπαν από το οποίο σίγουρα θα έχεις κάτι να αποκομίσεις. Το κοινό στοιχείο και των πέντε όμως βρίσκεται στο ότι οι συλλογές τους δεν απαρτίζονται απλά από ρούχα αλλά μεταφέρουν ένα μήνυμα μέσω αυτών.

Άλλωστε το ενδιαφέρον με τις Εβδομάδες Μόδας που γίνονται ανά τον κόσμο δεν είναι τόσο να αντιγράψεις πιστά τα looks που βλέπεις στις πασαρέλες – συχνά δεν έχουν δημιουργηθεί και με αυτόν τον σκοπό – αλλά να εμπνευστείς, να προβληματιστείς και να εντάξεις νέα στοιχεία στο δικό σου προσωπικό στιλ.

Με φόντο το εντυπωσιακό σκηνικό του κτηρίου La Pedrera σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, ετοιμάσου για ένα αστραπιαίο ταξίδι μέσα από την αισθητική 6 σχεδιαστών.

Pablo Erroz

Ο Pablo Erroz δημιούργησε το ομώνυμο brand το 2021 βασισμένο στην αισθητική του που συνδυάζει το streetwear με μια δόση πολυτελείας. Οι συλλογές του είναι η περίτρανη απόδειξη πως το καθημερινό ντύσιμο μπορεί να είναι κομψό και ιδιαίτερα σοφιστικέ. Ο Pablo Erroz πηγάζει την έμπνευση του από τα χρώματα, την μουσική, τα σύγχρονα αντικείμενα και την pop κουλτούρα. Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελεί ωδή στις 10 τελευταίες 080 Barcelona Fashion με unisex κομμάτια που είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα σε See Now Buy Now.

Ζωηρά και vibrant χρώματα όπως το κίτρινο, το μπλε και το ροζ μεταφέρουν το μήνυμα που βρίσκεται στην καρδιά της συλλογής «η σημασία του να είσαι ζωντανός και του να ξέρεις να ζεις».

ONRUSHW23FH

Το brand με το ιδιαίτερο όνομα ONRUSHW23FH δημιουργήθηκε από τους Albert Sánchez και Sebastián Cameras και η συλλογή τους περισσότερο θυμίζει installation σύγχρονης τέχνης παρά ένα κλασικό fashion show. Μέσα από φουτουριστικές σιλουέτες, ρούχα με κοπές, denim παντελόνια με σφιχτές ζώνες που θυμίζουν γλυπτά της μοντέρνας εποχής προσεγγίζουν το δικό τους θέμα που είναι η ενέργεια των ατόμων και ο τρόπος που συμπεριφέρονται μέσα στον κόσμο, μέσω της κίνησης και της έντασης.

Eñaut

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη [ E Ñ A U T ] (@enaut__)

Το brand Eñaut ιδρύθηκε στην Βαρκελώνη τον Σεπτέμβρη του 2018 και διαθέτει μια μινιμαλιστική αισθητική προσφέροντας διαχρονικά κομμάτια. Εδώ θα βρεις όλα τα κομμάτια που αγαπάς όπως κοστούμια, jacket, φούτερ και παλτά. Όλα σε μια λιτή χρωματική παλέτα με σκούρες και γήινες αποχρώσεις. Εκτός από τα monochromatic looks μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κάθετοι συνδυασμοί δύο χρωμάτων όπως το beige με το μαύρο καθώς και ο κάθετος συνδυασμός ενός χρώματος με ένα καρό pattern.

Η συλλογή LOGGING 4% όπως ονομάζεται μεταφράζει την ευαισθησία του brand για τα ζητήματα της αποδάσωσης και της εκμετάλλευσης της ξυλείας, συνώνυμη της πάλης ενάντια της μαζικής εκμετάλλευσης.

Otrura

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OTRURA (@otruraofficial)

Ο Sergio De Lázaro που είναι ένας εκ των ιδρυτών του brand Otrura και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής ειδικεύεται στα δερμάτινα είδη, την ραπτική και την υψηλή ωρολογοποιία χάρη στην συνεργασία του με διάφορα εργαστήρια σε Ισπανία, Γαλλία και Ελβετία. Παρουσιάζει για πρώτη φορά ανδρική συλλογή στο 080 Barcelona Fashion με minimal και καθαρές γραμμές. Πολυτελή υφάσματα όπως είναι το μετάξι και μια εναλλαγή όγκων εκφράζουν τα κρυφά μας συναισθήματα που μερικές φορές έρχονται ελεύθερα στην επιφάνεια.

Antonio Marcial

Το συγκεκριμένο brand είναι ακόμη ένα παιδί της παγκόσμιας καραντίνας μιας και ο Antonio Viétez αποφάσισε να δημιουργήσει το brand Antonio Marcial μέσα στο lockdown του 2020. Η συλλογή του Fresh and Bloody έρχεται σε ρήξη με τους κώδικες και τα στερεότυπα και προτείνει unisex κομμάτια που αψηφούν τα φύλα. Oversized παντελόνια, pastel αποχρώσεις, έντονα σκισίματα και crops όλα με μια sexy και αέρινη διάθεση.

featured photo: