Πάντα κλασικά και πάντα πρωτότυπα, όπως και η Vans, τα μοναδικά προϊόντα του οίκου Liberty Fabrics αποτελούν έκφραση της αυθεντικότητας και της δημιουργικότητας, με τα ασύγκριτα prints και υφάσματα που τα χαρακτηρίζουν.

Αυτή την άνοιξη, μία ακόμα συνεργασία ενώνει δύο από τα κορυφαία brands στο χώρο τους, για μία νέα γυναικεία συλλογή ένδυσης και υπόδησης. Η συλλογή Vans Made with Liberty είναι παγκοσμίως διαθέσιμη, φέτος τον Απρίλιο.

Ο Arthur Liberty άνοιξε το κατάστημα υφασμάτων του στη Regent Street στο Λονδίνου το 1875, με ένα δάνειο 2.000 λιρών. Έναν αιώνα και κάτι αργότερα, το διάσημο κατάστημα της Regent Street θεωρείται όχι μόνο ένα από τα πιο εμβληματικά καταστήματα του Λονδίνου, αλλά αποτελεί πλέον και διεθνή προορισμό μόδας και αγορών.

Το Liberty παρέμεινε πάντα πιστό στις ρίζες του, ενώ ο σχεδιασμός υφασμάτων είναι μέχρι και σήμερα στον πυρήνα της δραστηριότητας του brand. Κάθε print του Liberty ζωγραφίζεται στο χέρι ή σχεδιάζεται από την in-house δημιουργική ομάδα του οίκου. Στη συνέχεια, το σχέδιο μετατρέπεται σε ύφασμα στη μονάδα εκτύπωσης του brand στην Ιταλία.

Τα Liberty of London Fabrics παρουσιάζει τρία από τα πιο εντυπωσιακά του υφάσματα σε μια νέα εκδοχή, στο μοντέλο Vans Old Skool. Τα πολύχρωμα floral patterns του Liberty εμφανίζονται σε μαύρο φόντο στη βασική απόχρωση του μοντέλου, που συμπληρώνεται από το sidestripe της Vans.

Ένα φωτεινότερο floral σε κίτρινο φόντο και ένα ακόμα floral εμπνευσμένο από pattern με λαχούρια ολοκληρώνουν τη συλλογή των Vans Old Skool. Για να πλαισιώσουν τη floral συλλογή υποδημάτων, Vans και Liberty συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν και μια συλλογή ένδυσης χρησιμοποιώντας το σκούρο floral μοτίβο που βλέπουμε στο Old Skool. Το Vans x Liberty Jacket έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση, χωρίς γιακά στο πάνω μέρος, και συμπληρώνεται με λεπτομέρειες checkerboard και floral υφάσματος, στις τσέπες και την επένδυση.

 

Τα checkerboard και patchwork σχέδια μεταφέρονται επίσης στο t-shirt Vans x Liberty, με μια αντίθεση των δύο σχεδίων. Η συλλογή των αξεσουάρ περιλαμβάνει μια ανθεκτική canvas mini bag και ένα bucket hat με σχέδιο checkerboard, καθένα με τα λογότυπα Vans και Liberty of London.

Η συλλογή Vans made with Liberty of London Fabrics θα είναι διαθέσιμη στα επίσημα καταστήματα της Vans και σε επιλεγμένα σημεία λιανικής.