Με όλη αυτή τη νοσταλγία που μας διακατέχει για περασμένες δεκαετίες και τάσεις, τα roller skates δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα. Τα είδαμε να ξαναγίνονται περιζήτητα χάρη στο TikTok και στα χορευτικά με rollers που ανεβάζουν το επίπεδο δυσκολίας. Λίγο τα αξεσουάρ, λίγο η μουσική που μπορείς να ακούσεις ενώ είσαι πάνω στα rollers σου, όλα συντελούν σε μία πολύ όμορφη και ξέγνοιαστη εμπειρία.

Ήξερες όμως ότι τα roller skates αποτελούν και μία πολύ καλή ευκαιρία για γυμναστική; Βασικά, ίσως να το είχες διαπιστώσει την επόμενη μέρα που τα πόδια και τα χέρια σου πονούσαν αρκετά -και δεν ήταν από κάποια πτώση. Εφόσον, λοιπόν, η Dua Lipa κατάφερε και τα έβαλε σχεδόν σε όλα τα video clip της, ήρθε η ώρα να τα βάλεις κι εσύ στη ζωή σου. Άσε για λίγο στην άκρη τα βαράκια και τα λάστιχα αντίστασης κι ξεκίνα κάτι πιο διασκεδαστικό σε όποια ηλικία κι αν είσαι.

Γυμνάζει όλο το σώμα

Το roller-skating θεωρείται άλλο ένα είδος αερόβιας άσκησης. Από την πρώτη κιόλας φορά θα νιώσεις τους μύες στους γλουτούς και τους μηρούς σου πιασμένους. Μπορεί φαινομενικά όλη τη “σκληρή δουλειά” να την κάνουν τα πόδια, το υπόλοιπο σώμα όμως δεν μένει αμέτοχο. Ο κορμός, η πλάτη και οι κοιλιακοί και τα χέρια όλα συγχρονίζονται ώστε να πετύχεις την ισορροπία που θες.

Βελτιώνει την ισορροπία σου

Δεν είναι κακό να ξεκινήσεις στηριζόμενη σε καθετί γύρω σου. Ή ακόμη και να κρατάς το χέρι κάποιου που ξέρει καλύτερο roller-skating από εσένα. Με τον καιρό, το σώμα σου θα βρει τη χρυσή τομή και την ισορροπία που ψάχνει. Η ισορροπία για το σώμα -εντός και εκτός των rollers- είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ειδικά με τον πέρασμα των χρόνων γίνεται μία δεξιότητα που πολλοί χάνουν σταδιακά. Γιατί λοιπόν εσύ να μην εξασκήσεις λίγο περισσότερο;

Χαλαρώνει το πνεύμα και διώχνει το άγχος – έστω και για λίγο

Αν έχεις κάνει έστω μία φορά στη ζωή σου rollers ή skateboard, ξέρεις πολύ καλά για πιο συναίσθημα μιλάμε. Το σώμα σου πρέπει να συντονιστεί άψογα με το πνεύμα για να πετύχουν την τέλεια ισορροπία. Έτσι εκείνη τη στιγμή έχεις την ευκαιρία να στρέψεις την προσοχή σου στο πώς θα καταφέρεις να σταθείς όρθια πάνω στα rollers σου. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

Υ.Γ. Αν είσαι αρχάρια στο roller skating φρόντισε να προμηθευτείς τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

featured image: Laura Stanley