Όσο δύσκολο κι αν βλέπεις τον χωρισμό, είναι προτιμότερος από το να είσαι με το λάθος άτομο. Αν νιώθεις έτσι, τότε μην το καθυστερείς άλλο.

Σε κάθε σχέση υπάρχει κάποιος που αγαπά περισσότερο τον άλλον. Κι αυτή η αναλογία αλλάζει ανά περιόδους. Αν νιώθεις πως αυτή η αναλογία έχει σταματήσει να υπάρχει, αν έχεις δώσει ευκαιρίες, ίσως είναι καιρός να σταματήσεις. Αν έχεις αποφασίσει πως θέλεις να φύγεις από αυτή τη σχέση, μην το αναβάλλεις. Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό:

Η αναβολή αυτή σε γεμίζει άγχος

Όσο περισσότερο αφήνεις το χρόνο να περνά, τόσο πιο δύσκολο το κάνεις. Τόσο σε σένα όσο και στο σύντροφο σου. Εκείνος δένεται, εσύ απομακρύνεσαι. Γεμίζεις το μυαλό σου με πιθανά σενάρια και τρόπους να το εκφράσεις καλύτερα. Αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει, ότι φτιάχνεις μία ιστορία για να νιώσει λιγότερο αδικημένος στο χωρισμό σας. Αυτή η διαδικασία όμως σε αγχώνει και ουσιαστικά, σε απομακρύνει από το να το κάνεις σύντομα και με απόλυτη ειλικρίνεια.

Αξίζει να μάθει την αλήθεια

Για τα συναισθήματα σου. Για το τι συνέβη και πήρες αυτή την απόφαση. Όσο αποφεύγεις την άβολη ενδεχομένως αυτή συζήτηση, τόσο περισσότερα αρνητικά συναισθήματα θα συσσωρεύονται. Είναι άδικο για κάποιον που περάσατε ένα χρονικό διάστημα μαζί να μην ξέρει τι γίνεται πραγματικά μέσα σου. Είναι άδικο να διανύει αυτή την απόσταση μόνος του. Όπως βρήκες το θάρρος να αποφασίσεις πως κάποιος δεν είναι κατάλληλος για εσένα, αξιοποίησε το για να το εκφράσεις και στον ίδιο.

Αξίζετε τα καλύτερα, μη μένεις από ανασφάλεια

Μπορεί απλά να νιώθεις μια ανασφάλεια  και γι’ αυτό να μη θες να προχωρήσεις στο χωρισμό. Μπορεί αν πιστεύεις ότι δεν θα βρεις κάτι καλύτερο εκεί έξω. Πως δεν θα μπορέσεις να εμπιστευτείς ενδεχομένως κάποιον. Ο σύντροφος σου όμως δεν είναι σάκος του μποξ. Δεν μπορεί να καλύψει κάθε σου ανασφάλεια, ειδικά αν μάλιστα έχεις σταματήσει να νιώθεις κάτι για αυτόν.

Θα το ξεπεράσετε

Νιώθεις τύψεις για το πως θα νιώσει μετά το χωρισμό ο σύντροφος σου; Πρέπει να ξέρεις πως θα είναι σκληρό και για τους δύο. Ακόμη κι αν είσαι εσύ αυτή που τελειώνει μια σχέση, θα είναι σκληρό στην αρχή. Θα το ξεπεράσετε όμως. Θα εμπιστευτείς ξανά. Θα γίνεις χαρούμενη ξανά. Ίσως αυτό που ψάχνετε να βρίσκεται κάπου άλλου. Ίσως χρειάζεστε και οι δύο ένα restart και φοβάστε να το πείτε.

Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο πιο σύντομα θα προχωρήσεις τη ζωή σου

Και όχι απαραίτητα σε κάποια καινούρια σχέση. Μετά το χωρισμό, μπορεί αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθείς περισσότερο με εσένα. Να κάνεις αίτηση για εκείνη τη δουλειά στο εξωτερικό που τόσο δίσταζες να κάνεις. Να φύγεις για ένα ταξίδι με τις κολλητές σου. Να ξεκινήσεις να περνάς χρόνο με νέα άτομα. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν κάνεις το βήμα, τόσο πιο άμεσα θα ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου. Και των δύο.

featured photo: @DashaPetrenko