Θα ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Όταν λέω ‘εκπτώσεις’ στην εμφάνιση του συντρόφου σου, εννοώ, εάν συμβιβάστηκες με έναν άνδρα που να μην σε ελκύει και τόσο εμφανισιακά, επειδή σε εκείνον πίστευες ότι βρήκες τα ψυχικά χαρίσματα που αναζητούσες.

Το γούστο είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε. Ευτυχώς, δεν μας ελκύει όλες το ίδιο άτομο. Κάποια μπορεί να βρίσκει εξαιρετικά γοητευτικό έναν άνδρα, που σε μια άλλη γυναίκα δεν αρέσει καθόλου. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν σε ξαναρωτώ. Έκανες ποτέ κάποια υποχώρηση στην εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου σου επειδή έβλεπες σε εκείνον κάποιες ψυχικές αρετές τις οποίες αναζητούσες σε έναν άνθρωπο; Εγώ ναι. Και προσωπικά δεν μου βγήκε, οπότε αποφάσισα να μην το επαναλάβω. Και η  ιστορία έχει κάπως έτσι.

Πάντα ήθελα να μου αρέσουν εμφανισιακά οι άντρες με τους οποίους έκανα σχέση. Γενικά δεν είχα συμβιβαστεί με έναν άνδρα που διέθετε μια εξωτερική εμφάνιση που δεν με κάλυπτε, επειδή εκείνος μπορεί να φαινόταν καλός άνθρωπος. Αυτό βέβαια, είχε μακροπρόθεσμα ως αποτέλεσμα να ”μπλέξω” με αρκετά πολύ όμορφα καθάρματα και στο τέλος οι σχέσεις μου να λήγουν άδοξα και ταλαιπωρημένα.

Όμως, όταν τους σκεφτόμουν μετά από καιρό, είχα να λέω ότι τουλάχιστον ήτανε ωραίος ο μ***ας. Δεν κατηγορούσα ποτέ γνωστές ή άγνωστές μου γυναίκες όταν μάθαινα ότι είχαν στη ζωή τους άνδρες που δεν τους ενθουσίαζαν εμφανισιακά και είχαν επενδύσει σε άλλα πράγματα. Κάποιες στο οικονομικο- κοινωνικό τους στάτους -ούτε αυτό το κρίνουμε-, κάποιες άλλες στην καλή τους την καρδιά ή καθεμία σε ό,τι έβρισκε και τελικά τα κατάφερνε να κάνει σεξ με κάποιον που δεν της άρεσε και πολύ εμφανισιακά. Επειδή οι γυναίκες δεν είναι τόσο οπτικοί όσο εγκεφαλικοί τύποι, μάλλον εκείνη τη στιγμή αυτοσυγκεντρώνονταν στο δυνατό σημείο του συντρόφου τους και λειτουργούσαν. Εγώ δυστυχώς δεν τα κατάφερα καθόλου.

Αφού λοιπόν παρέλασαν από τη ζωή μου αρκετοί ωραίοι- κατά τη γνώμη μου πάντα-, σκέφτηκα πως ίσως θα έπρεπε για μια φορά έστω να κάνω ένα πείραμα και να βρω έναν άνδρα που μπορεί να μην μου αρέσει και τόσο πολύ εμφανισιακά, αλλά να φαίνεται καλό παιδί. Και το έκανα. Έδωσα την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που απείχε έτη φωτός από τον τύπο του άνδρα που ήταν το στυλ μου και προσπάθησα να απαγκιστρωθώ από το γεγονός ότι δεν μου αρέσει το πρόσωπο και το σώμα του.

Άρχισα να επενδύω στον χαρακτήρα του και να προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε αυτόν. Και τα κατάφερνα μέχρι να έρθει η ώρα να κάνω μαζί του σεξ. Εκεί όσο κι αν πίεζα τον εαυτό μου να καταφέρει να απομονώσει τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του και να τα θεωρήσω αφροδισιακά, δεν τα κατάφερνα. Ίσως κάποια άλλη γυναίκα να μπορούσε, εγώ όμως όχι. Και αυτό ήταν βασανιστικό, καθώς η σχέση για εμένα δεν λειτουργούσε με τίποτα. Εκείνος πάλι λάμβανε από εμένα μπερδεμένα μηνύματα, καθώς από τη μία περνούσα πολύ ωραία όταν κάναμε τα γύρω γύρω- βγαίναμε, μιλούσαμε, αράζαμε-και το έδειχνα, από την άλλη όμως δεν ήθελα να κάνω μαζί του σεξ, κι αυτό το εισέπραττε. Τον μπέρδευα.

Κατάλαβα λοιπόν πως είχα καταφέρει να τον βλέπω όχι σαν σύντροφο, αλλά αποκλειστικά σαν φίλο. Όσο κι αν εκτιμούσα τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του, είχα απέναντί μου έναν καλό άνθρωπο, έναν καλό φίλο, αλλά όχι έναν καλό σύντροφο και εραστή. Για κάποιους, έτσι κι με εμένα, η ερωτική έλξη είναι απαραίτητη για να μπορέσω να λειτουργήσω σεξουαλικά.

Επιπλέον, επειδή κι εκείνος αντιλαμβανόταν ότι ”δεν τραβούσε το πράγμα”, έχανε την ψυχραιμία του και ξεσπούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι μου φταίει και δεν τον θέλω, αφού μου φερόταν καλά. Εκεί συνειδητοποίησα πως είναι άδικο και για τους δυο μας αυτό που συμβαίνει. Για εμένα γιατί μου αξίζει ένας σύντροφος που να κάνει την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά από λαχτάρα και σε εκείνον μια γυναίκα που να μπορεί να του ανταποδώσει και σαρκικά όσα αναζητούσε. Εγώ δεν ήμουν αυτή.

Το πείραμα όμως μου έδειξε ότι τουλάχιστον για εμένα, δεν λειτουργεί μια σχέση αν δεν νιώθω φυσική έλξη για τον άλλον. Γι’ αυτό και τα καλά παιδιά που δεν είναι του γούστου μου τα κρατάω πλέον μόνο για φίλους. Τα κακά όμως, πρέπει επιτέλους να σταματήσω να τα ερωτεύομαι. Εσύ;

featured photo: @karlova_victoria