Διαβάζω πολύ ξαφνικά. Επιλέγω άρθρα σχετικά με την κατάσταση που μπορεί να βοηθήσουν και μετά απ’ αυτή.

Σήμερα μαθαίνω πως οι λίστες βοηθούν την καλύτερη οργάνωση του ατόμου. Το άρθρο γράφει πως οι ειδικοί υπερασπίζονται πως η καταγραφή των στόχων μας μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στην επίτευξή τους. Δεν συνηθίζω να δημιουργώ λίστες όταν δουλεύω. Στη δουλειά γνωρίζω τι πρέπει να κάνω και το κάνω καθημερινά με την ακολουθία που υπάρχει μες το κεφάλι μου και τον έλεγχο της προϊσταμένης μου. Τώρα αν υπάρχουν ειδικοί που αναφέρονται στις λίστες που πρέπει να καταγράψει μια διοικητική υπάλληλος, του τμήματος αποζημιώσεων ασφαλιστικής εταιρείας, για να κερδίσει προαγωγή, συγχωρήστε με μα δεν το γνώριζα, αλλιώς θα το είχα κάνει κι αυτό.

Ανάθεμα αν γνωρίζει ποτέ κανείς έναν ειδικό.

Έχετε εσείς κανέναν ειδικό στην οικογένεια; Μήπως συνεργάζεστε με κάποιον ειδικό; Γιατί οι ειδικοί είναι μονάχα ειδικοί και αυτό σημαίνει πως βρίσκονται στον κόσμο των ειδικών που είναι απροσπέλαστος για εμάς. Οι ειδικοί δεν είναι φίλοι μας, δεν μπορούμε να τους μιλήσουμε και δε μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε κατάμουτρα. Μπορώ όμως, όπως κι εσείς, να εξακριβώσω όσα λένε με το να τα δοκιμάσω.

Σκέφτομαι καλύτερα όταν γράφω σε χαρτί, όταν γράφω στον υπολογιστή αναγκάζομαι να προσπερνάω πολλά, κυρίως όσα νιώθω. Θα γράψω σ’ ένα χαρτί μια λίστα με τις δουλειές του σπιτιού κι ελπίζω να βοηθήσει την δραστηριότητα μου μες το σπίτι. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεχαστώ, τα τελευταία νέα με έχουν μουδιάσει, η Ιταλία μαζεύει σε σωρούς τους νεκρούς της. Σίγουρα ανησυχώ, μπορούμε να δούμε το ίδιο έργο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε λίγο κι εδώ. Η σκέψη όμως πως τόσα σπίτια ήδη θρηνούν δε με αφήνει σε ησυχία. Δε μοιράζομαι την ανησυχία μου με τους δικούς μου, εκείνους τους καθησυχάζω και τους φοβερίζω πως αν δεν ακούν τις οδηγίες από τους ειδικούς κατά γράμμα θα αφήσω ένα ολόκληρο εξάμηνο να περάσει μέχρι αν τους επισκεφτώ.

Υπάρχουν πολλοί ειδικοί που μας λένε τι να κάνουμε αυτό το καιρό, έχω ήδη αποφασίσει ότι τους πιστεύω. Επομένως, πρέπει να πιστέψω κι αυτούς με τις λίστες και να μείνω ενεργοποιημένη. Μπορώ να φτιάξω την βιβλιοθήκη μου αύριο. Θα πετάξω τα σκόρπια χαρτιά και θα ταξινομήσω αλφαβητικά τα βιβλία μου.

Αυτό ήταν το νούμερο ένα.

  1. Θα καθαρίσω το ψυγείο.
  2. Θα φτιάξω ψωμί γιατί βαρέθηκα τα ποπ κορν και στο instagram όλοι φτιάχνουν ψωμί.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γράψω όσα προγραμματίζω. Χρησιμοποιώντας μέλλοντα ή με απλή αναφορά; Απ’ το νούμερο τέσσερα και μετά δοκιμάζω διαφορετικά.

  1. Γυμναστική
  2. Σιδέρωμα
  3. Σεμινάριο

Η λίστα μου είναι για κλάματα, δεν έχει συνοχή. Θα την καθαρογράψω και θα την κολλήσω στο ψυγείο, θα φροντίσω να το έχω καθαρίσει πριν.