Είτε το female empowerment έχει πια κατακλείσει τον χώρο του σινεμά, είτε το Netflix έχει αποφασίσει να δώσει ειδικό βάρους στους γυναικείους ρόλους, το αποτέλεσμα είναι ένα: Γυναίκες πρωταγωνίστριες που κουβαλούν ένα μικρό κομμάτι από όλους εμάς, τους ανθρώπους της πραγματικής ζωής. Οι παρακάτω ταινίες είναι τέτοια παραδείγματα, και προσφέρουν ρόλους πολύπλοκους, αληθινούς και σύγχρονα γυναικείους.

Marriage Story

Ο Adam Driver και η  Scarlett Johansson μετατρέπονται σε ένα ζευγάρι Νεοϋορκέζων που φτάνουν στον χωρισμό. Ο Charlie και η Nicole βιώνουν όσα συνεπάγεται ένας χωρισμός. Ειδικά όταν η Nicole μετακομίζει στη Λος Άντζελες. Αν έχεις την ανάγκη από μια ταινία που θα σε συγκινήσει βαθιά, αλλά και από έναν δυνατό γυναικείο ρόλο που προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά του, αυτή είναι η ιδανική επιλογή. Μετά την ταινία, διάβασε τα 9 μαθήματα που πρέπει να κρατήσεις από αυτή.

Lost Girls

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Robert Kolker, το Lost Girls λέει την αληθινή ιστορία μιας μητέρας που πίεσε με κάθε τρόπο τον νόμο ώστε να βρει την κόρη της που έχει εξαφανιστεί. Η διαδικασία αποκάλυψε μια σειρά από άλυτες δολοφονίες, των οποίων τα θύματα ήταν όλα νεαρές sex workers στο Long Island.

Falling Inn Love

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια feel-good ρομαντική ταινία; Το Falling Inn Love θα σε καλύψει. Μια νέα γυναίκα, κάνει μια νέα αρχή στη Νέα Ζηλανδία, αφήνοντας δουλειά και ζωή στο San Francisco. Όσο προσπαθεί να ανακαινίσει μια φάρμα και να τη μετατρέψει σε νοικιάσιμο θέρετρο, καταλήγει να αφήνει την προηγούμενη σχέση της, και να βρίσκει τον έρωτα απροσδόκητα.

Someone Great

Στο Someone Great θα δεις την ιστορία μιας φιλόδοξης δημοσιογράφου, η οποία βγαίνει από μια εννιάχρονη σχέση με τον μεγαλύτερο έρωτας της ζωής της. Με τη βοήθεια των κολλητών της, καταφέρνει να πάρει την απόφαση να την αφήσει πίσω. Μέχρι τότε, προσφέρει απολαυστικές girly στιγμές, βγαλμένες από τη ζωή.

The Incredible Jessica James

Μια θεατρική συγγραφέας προσπαθεί να βρει μια άκρη στην καριέρα της αλλά και στην ερωτική της ζωή. Στο μεταξύ ερωτεύεται έναν χωρισμένο app designer και ο κυνικός της πια εαυτός, ζει ένα απροσδόκητο ρομάντζο.

featured image: HITC