Πότε τελειώνει μια σχέση ένας Τοξότης;

Οι Τοξότες είναι γνωστοί για την ανάγκη τoυς να περνούν καλά, ενώ συχνά κλείνονται συναισθηματικά. Για αυτόν τον λόγο ίσως να σου είναι δύσκολο να τους “διαβάσεις”. Για να κάνουμε λίγο σαφή τα πράγματα στο μυαλό σου, παρακάτω αναφέρουμε τους έξι λόγους που μπορεί να χωρίσει μαζί σου ένας Τοξότης.

Οι Τοξότες είναι οραματιστές

Ο Τοξότης έχει ατομικά ιδανικά, και αν νιώσει εγκλωβισμένος σε μια σχέση, ίσως την αναθεωρήσει. Είναι ιδεαλιστής και ψάχνει τις μεγαλύτερες φιλοσοφίες στη ζωή, αφού κυβερνά τον Οίκο της εκπαίδευσης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας.

Αν δε νιώθει πως έχει κάθε ευκαιρία να εκφράσει σε σένα το όραμά του για το πώς θα έπρεπε να είναι η ζωή, ο Τοξότης θα ψάξει αυτή την ευχέρεια κάπου αλλού. Φυσικά, θα προτιμήσει να απευθυνθεί κάπου όπου οι ιδέες του θα εκτιμηθούν.

Έχουν τεράστια θέληση να μάθουν

Ο Τοξότης αγαπά να μαθαίνει πράγματα για ξένους τόπους και λαούς. Οπότε αν εσύ δε θεωρείς πως αυτό είναι ενδιαφέρον, ίσως τον κάνεις να σκεφτεί πως δεν έχετε και τόσα κοινά. Ο Οίκος του Τοξότης είναι ο 9ος στην αστρολογία και κυβερνά τα ταξίδια και τις εμπειρίες που βρίσκονται πολύ μακριά από το comfort zone.

Αν είσαι άτομο που αρκείσαι σε όσα ξέρεις ήδη, κάποια στιγμή θα σταματήσεις να επικοινωνείς με τον Τοξότη. Κάποια στιγμή το πάθος του να ανακαλύπτει νέα μέρη, ανθρώπους και εμπειρίες θα ξυπνήσει και εσύ θα αναρωτιέσαι πού μπορεί να έχει πάει.

Έχουν ισχυρές προσωπικότητες

Θα πρέπει να σε ενδιαφέρει να επεκταθείς στο επίπεδο της μόρφωσης, γιατί αυτή είναι και η μοίρα του Τοξότη. Δε σταματάει ποτέ να μαθαίνει νέα πράγματα και να κυνηγάει νέες γνώσεις. Μόλις νιώθει πως έχει κατακτήσει ένα πεδίο, πηδάει στο επόμενο, θέλοντας να το τελειοποιήσει. Είναι αρωγός νέων ιδεών και συνεχίζει ανήσυχα να ψάχνει νέα δυναμικά πεδία και ενέργειες.

Αν αυτό το στοιχείο εσύ δεν το κατέχεις και δεν το αντιλαμβάνεσαι καν, ο Τοξότης θα καταλήξει αργά ή γρήγορα στο ότι δεν έχετε αρκετά κοινά.

Διψούν για περιπέτεια

Η ανάγκη του Τοξότη για μια νέα περιπέτεια είναι ασίγαστη. Αν τον δεις να ψάχνει την επόμενη χωρίς εσένα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει hiking στον Όλυμπο, πες του πως θες πολύ να πας μαζί του. Είναι ζωτική ενέργεια η δράση για εκείνον και θεωρεί πολύ σημαντικό το να ταυτίζεστε σε αυτό.

Οι συναισθηματικές δυσκολίες είναι μη διαχειρίσιμες για εκείνους

Ίσως να τον θεωρείς αναίσθητο και τις αντιδράσεις του ψυχρές. Γενικά, ο Τοξότης είναι ένα από τα πιο θετικά ζώδια και μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Αν τείνεις να μπαίνεις σε σκοτεινά mood, ίσως να μη καταφέρνει να σε διαχειριστεί. Έχει ανάγκη αισιόδοξα άτομα γύρω του, όπως τον ίδιο, και οι υπερβολικοί, δραματικοί άνθρωποι τον δυσκολεύουν. Αυτό γιατί και εκείνος μπορεί να γίνει εξαιρετικά δραματικός και “άγριος”.

Είναι ελεύθερα πνεύματα

Ο Τοξότης έχει ανάγκη να βιώνει νέους τρόπους ζωής. Αυτό ίσως τον κάνει φοβικό σε ό,τι έχει να κάνει με τη δέσμευση. Πρόκειται για ένα ζώδιο της φωτιάς που έχει πολύ πάθος. Έτσι, όταν είναι σε μια σχέση, είναι έντονος, δυναμικός και εξιτάρει τον σύντροφό του. Ωστόσο, ακόμα και στην πιο αφοσιωμένη σχέση, έχει ανάγκη να ακολουθεί το ένστικτό του και τους δικούς του ρυθμούς. Έχει ανάγκη από έναν σύντροφο που να καταλαβαίνει τι έχει ανάγκη, πότε αρχίζει να πνίγεται και να βαριέται. Έναν παρτενέρ που να τον εκτιμά για αυτό που είναι και να θέλει να διατηρήσει τη μοναδικότητά του.

Πηγή & featured image: Your Tango