Η Deborah Lippmann έδωσε τα tips της στο Sunday Edit για την υγιεινή των νυχιών μας, το τέλειο σχήμα και πώς να επιλέξεις το ιδανικό χρώμα.

Τα βερνίκια της Deborah Lippmann

Άρχισε τη δραστηριότητά της στο χώρο των βερνικιών για νύχια το 1999 μαζί με τον αδερφό της και τον άντρα της. Και από τότε είναι σταθερά παρούσα στη New York Fashion Week. Τα βερνίκια που έχει δημιουργήσει έχουν βραβευτεί αρκετές φορές. Επίσης είναι ιδιαίτερα αγαπητή από μοντέλα και σχεδιαστές. Τι το διαφορετικό έχουν τα βερνίκια της; Δεν περιέχουν χημικά. Συγκεκριμένα έχουν αφαιρεθεί δέκα συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στα βερνίκια, αλλά είναι χημικά. Στη θέση τους έχουν προσθέσει συστατικά που θεραπεύουν και προστατεύουν τα νύχια, όπως η βιοτίνη, το πράσινο τσάι, το aucoumea κ.τ.λ.. Έτσι, τα βερνίκια της είναι θεραπευτικά, όχι απλά κοσμητικά.

Υγιεινή νυχιών

Σύμφωνα με τη Lippman πρέπει μια φορά την εβδομάδα να κάνουμε ένα manicure. Όπως ακριβώς προστατεύουμε και φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και τα νύχια μας.

Πώς να βρεις το τέλειο σχήμα για τα νύχια σου;

Αφού πιέσεις τα πετσάκια στη βάση του του νυχιού σου αρκετά, προσπάθησε να κόψεις τα νύχια σου σε ένα σχήμα που να αντικατοπτρίζει το σχήμα αυτό.

Πώς να επιλέξεις χρώμα;

Σύμφωνα με τη Lippmann, πρέπει να βρίσκουμε χρώματα τα οποία να ταιριάζουν στο δέρμα γύρω από το νύχι. Δηλαδή πρέπει να επιλέγουμε χρώματα που να μην κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται ούτε χλωμό, ούτε κόκκινο. Αν προτιμάμε επίσης το κόκκινο κραγιόν, μπορούμε όταν πηγαίνουμε να αγοράσουμε βερνίκια να παίρνουμε το κραγιόν μαζί μας. Έτσι θα μπορέσουμε να βρούμε το ίδιο χρώμα και για τα νύχια μας. Αν σου αρέσει στα χείλη σου, θα το λατρέψεις και στα νύχια σου.

Γιατί να δοκιμάσεις τα βερνίκια της Deborah Lippmann;

Εκτός από το ότι είναι θεραπευτικά, έχουν ειδικά σχεδιασμένο δοχείο και βουρτσάκι.

  • Το βουρτσάκι έχει 350 τριχίδια, πράγμα που δυσκολεύει το να κάνεις λάθος όταν εφαρμόζεις το βερνίκι. Έχει διαμορφωθεί ειδικά για να μπορεί κανείς να βάψει τα νύχια του με μόνο τρεις κινήσεις: μια στο κέντρο, μια κάτω από κάθε πλευρά και στη συνέχεια μια στη βάση.
  • Το δοχείο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να είναι δύσκολο να σου πέσει κάτω. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που ο πάτος του είναι τετράγωνος. Επίσης αν παρατηρήσεις, υπάρχει μια εσοχή κοντά στον πάτο που φαίνεται διακοσμητική. Η αλήθεια είναι ότι και αυτή υπάρχει συγκεκριμένα για να μπορείς να κρατήσεις το δοχείο όταν βάφεις τα νύχια σου.
featured image: Into the Gloss