Το να διακοσμείς ένα σπίτι είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ. Ωστόσο, αν είσαι στη φάση που μόλις νοίκιασες το σπίτι που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά, η διαδικασία δείχνει να έχει κάποια όρια στο κεφάλι σου.

Μπορεί να έχεις κάνει την καλύτερη προσπάθειά σου σε ό,τι έχει να κάνει με τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και τον βασικό εξοπλισμό. Παρόλα αυτά, το πιο πιθανό είναι πως εκείνο το φωτιστικό βγαλμένο απευθείας από τα 70s στην κουζίνα, σε αποδιοργανώνει τελείως. Μπορείς όμως να σταματήσεις να θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα στο σπίτι που νοικιάζεις και να προχωρήσεις στην αλλαγή τους.

Τα φωτιστικά

Ναι, πρόκειται για μια διαδικασία που κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται δουλειά. Εκτός βέβαια και αν πρόκειται για μια βασική λάμπα, την οποία μπορείς να καλύψεις με ένα vintage φωτιστικό που βρήκες στο αγαπημένο σου παλαιοπωλείο. Όπως και να έχει, με τη βοήθεια ενός καλού ηλεκτρολόγου μπορείς να αλλάξεις κάθε φωτιστικό που σε κάνει να νιώθεις πως έχεις μπει σε χρονοκάψουλα, ή απλά σου χαλάει την αισθητική.

https://www.instagram.com/p/B3XCzz4FRVp/?utm_source=ig_embed

Πόμολα σε πόρτες και ντουλάπια

Αν τα πόμολα-disco μπάλες που έχουν τα ντουλάπια της κουζίνας που μόλις νοίκιασες δεν είναι της αισθητικής σου, μπορείς να τα αλλάξεις. Ευτυχώς εκεί έξω υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε τιμές και σε designs. Από minimal γεωμετρικά σχέδια, μέχρι μπρούτζινα που δίνουν μια rustic πινελιά στον χώρο.

Χρώμα τοίχων και ταπετσαρίες

Ένας βασικός τρόπος να νιώσεις το σπίτι που νοικιάζεις πιο “δικό” σου, είναι να επιλέξεις εσύ τα χρώματα των τοίχων. Επίσης, μπορείς να προχωρήσεις το παιχνίδι της διακόσμησης ένα βήμα παρακάτω, εφαρμόζοντας μια ταπετσαρία. Οι επιλογές είναι ατελείωτες: από floral και striped, μέχρι εφέ τούβλων ή φωτογραφίες τοπίων. Διαλέγεις ό,τι σε εκφράζει.

Στόρια

Το πώς θα “εμποδίσεις” το φως να σε ξυπνάει στο νέο σου σπίτι, είναι δική σου προσωπική υπόθεση. Αν τα στόρια που ήδη υπάρχουν έχουν κουσούρια και χρειάζονται ειδικά “κόλπα” για να τα κατεβάζεις και να είναι λειτουργικά, μπορείς απλά να τα αλλάξεις. Ή να τα απεγκαταστήσεις εντελώς και να επενδύσεις σε κουρτίνες που δένουν ιδανικά τη διακόσμηση του κάθε χώρου.

Εγκαταστάσεις στο μπάνιο ή στην κουζίνα

Μπαίνεις στο καινούργιο σου σπίτι και συνειδητοποιείς πως η πίεση του νερού είναι εξαιρετικά -και εκνευριστικά- χαμηλή. Όχι δεν είσαι αναγκασμένη να το συνηθίσεις. Μπορείς να το αλλάξεις. Αυτό και οτιδήποτε κάνει την καθημερινότητα σου δυσκολότερη. Ναι, και εκείνη την πιατοθήκη στο ντουλάπι της κουζίνας που είναι σπασμένη στην άκρη.

Πριν από κάθε αλλαγή, συζήτησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, γιατί να θέλει ο ίδιος να κάνει αυτές τις αλλαγές. Έτσι, θα μειωθούν τα έξοδα από το ενοίκιο. Αλλιώς, φεύγοντας από το σπίτι, βρίσκοντας το επόμενο, απλά παίρνεις μαζί σου τις “επενδύσεις” σου. Πιθανότατα θα φανούν χρήσιμες και στο επόμενο.

featured image: mydomaine.com