Είναι κακό να λέμε ψέματα στον εαυτό μας. Υπάρχει κάθε μέρα συγκεκριμένη ώρα που ο οργανισμός σου αναζητά γλυκό; Υπάρχει! Είναι σωστό να καταπιεζόμαστε; Όχι! Άρα πρέπει να φτιάξεις μια λίστα στην εφαρμογή maps με όλα τα μέρη που θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σου για γλυκό.

1. Choureal

Είτε είσαι φαν της σοκολάτας, είτε είσαι φαν της κρέμας το Choureal υπάρχει για να βάζει τη γεύση σε όλες τις αναζητήσεις γλυκού σου. Φτιάχνουν choux κάθε ώρα, που σημαίνει ότι όποτε και να μπεις στο μαγαζί θα φας ΦΡΕΣΚΟ profiterole. Επίσης τα ευωδιαστά και αφράτα αυτά choux μπορείς να τα καλύψεις με μια επικάλυψη σοκολάτας bitter, γάλακτος, πραλίνα, λευκή, κρέμας καραμέλα, γλυκόριζα, φρούτα πάθους κτλ. Αν καταφέρεις δε να βγεις από το μαγαζί χωρίς να έχεις κάνει περίεργους θορύβους απόλαυσης, τότε μάλλον αξίζεις άλλο ένα.

2. Sweet Habit

Το Sweet Habit είναι το μέρος που θα διαλέξεις την ώρα που θέλεις απεγνωσμένα γλυκό, αλλά έχεις υποσχεθεί και στους φίλους σου να πάτε για καφέ. Αρχικά όλα τα γλυκά τους γίνονται με αγνά υλικά, αφού όπως λένε η ποιότητα δεν είναι πράξη, είναι συνήθεια. Οι κρέπες και οι βάφλες τους γίνονται σε ανοιχτή κουζίνα και τα παγωτά τους είναι χειροποίητα. Επίσης σίγουρα δεν υπάρχει κάτι που είχες σκεφτεί να βάλεις στην κρέπα ή τη βάφλα σου και δεν το έχουν σαν επιλογή στο menu τους.  Είναι λίγα τα καφέ στις μέρες μας που έχουν τόσο ποιοτικά πιάτα.

3. Wynwood

Έχεις αρχίσει να απελπίζεσαι ότι δεν υπάρχουν καλά pancakes στην Αττική; Έχεις δίκιο. Υπάρχουν απίστευτα pancakes στην Γλυφάδα. Δεν έχει σημασία πόσο σ’ αρέσουν τα pancakes. Δεν έχει καν σημασία αν σου αρέσει η πρόταση της φωτογραφίας. Απλά πήγαινε στο Wynwood και ζήτα ένα πιάτο. Η πρώτη μπουκιά θα σου λύσει κάθε ενδοιασμό. Είναι αφράτα, σωστά ψημένα…σωστά τοποθετημένα με την επικάλυψη που ζήτησες να απλώνεται σε κάθε στρώση. Είναι άκρως εθιστικά.

4. The Dark Side of Chocolate

Για σένα που έχεις ένα παράνομο δεσμό με τη σοκολάτα. Για σένα που το κεφάλι σου πλάθει σκοτεινά σενάρια πάθους και που νιώθεις ότι το να αφεθείς στη λιγούρα σου είναι έγκλημα. Πήγαινε να αγκαλιάσεις τη σκοτεινή σου πλευρά στο The Dark Side of Chocolate. Έχεις επιλογές από σοκολατάκια μέχρι fondue και παγωτό. Αν βέβαια είναι νωρίς για να εμπλακείς σε σκοτεινές μυστικές ιστορίες, μπορείς να επιλέξεις και μια ζεστή σοκολάτα. Ο κίνδυνος είναι ότι η γεύση της θα φέρει στο μυαλό σου μια εικόνα του εαυτού σου να χορεύει σε ένα καταρράκτη σοκολάτας…Αφέσου λοιπόν.

Και…

5. Jerry’s Foodtruck

Το Jerry’s Foodtruck είναι ένας από τους λόγους που πιστεύουμε ότι τα καλύτερα έρχονται στην Αθήνα από βόρεια. Αφράτα donuts περιμένουν να σβήσουν κάθε σου φοβία ότι η γέμιση δεν θα είναι αρκετή. Μια μπουκιά σου επιτρέπει να βυθιστείς σε μια λαχταριστή κρέμα ή σοκολάτα και σου προσφέρουν ό,τι επιλογή θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό για topping. Αν βέβαια θέλεις να πάρεις τη γέμιση στα χέρια σου, υπάρχει και η επιλογή να γεμίσεις τα donuts σου μόνη σου με μια σύριγγα σοκολάτας. Μη νομίζεις φυσικά ότι τελειώνει εκεί η απόλαση…οι επιλογές θα σε σαγηνεύσουν. Μετά μπορείς να παίξεις και με τις επιλογές που υπάρχουν για να διαμορφώσουν την επικάλυψη από πάνω. Το challenge σου είναι να μην προσπαθήσεις να λερωθείς ηθελημένα. Αλλά σίγουρα θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου…

     
featured image: Instagram @choureal