Όσο δημιουργικό μπορεί να είναι το να διακοσμείς το σαλόνι σου, άλλο τόσο μπορεί να σε δυσκολέψει. Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, πού να δώσεις προσοχή και πώς να τα μιξάρεις όλα αρμονικά. Κάναμε μια μικρή έρευνα και και βρήκαμε ποια είναι τα πρώτα βασικά πράγματα από τα οποία πρέπει να ξεκινήσεις.

Σύμφωνα με την designer, Maggie Griffin και όσα δήλωσε στο My Domaine, αυτά είναι τα πέντε αντικείμενα από τα οποία πρέπει να ξεκινήσεις όταν διακοσμείς το σαλόνι σου.

Ξεκίνησε από κάτω διαλέγοντας χαλί

uluandgeorgia.com

Ένα χαλί μπορεί να καθορίσει όλη την αισθητική ενός χώρου. Πρωταγωνιστεί σε αυτόν, του δίνει ταυτότητα, μειώνει τους περιττούς ήχους και το κάνει cozy. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βάση για να “χτίσεις” όλο το υπόλοιπο σκηνικό.

Ο καναπές έρχεται δεύτερος

Αρχικά πρέπει να αποφασίσεις σε τι στυλ καναπέ θα επενδύσεις. Πρόκειται για ένα από τα κυριότερα items όχι μόνο του σαλονιού, αλλά και ολόκληρου του χώρου σου. Δώσε βάση στον παράγοντα άνεση και μετά κοίταξε το design. Ό,τι και να επιλέξεις, φρόντισε να ταιριάζει στο χώρο σου και να είναι στις σωστές διαστάσεις.

Ένα καλό coffee table είναι το τρίτο must-have

urbanoutfitters.com

Προφανώς, μια επιφάνεια για να αφήνεις τον καφέ σου ή το laptop σου είναι απαραίτητη. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο τα coffee tables δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Πρόσεξε το μέγεθος. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλο. Αν το σαλόνι σου είναι μικρό σκέψου το ενδεχόμενο ενός εναλλακτικού τραπεζιού. Μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις εκείνη τη στοίβα με τα παλιά περιοδικά που έχεις;

Μην ξεχάσεις τις κουρτίνες

homedepot.com

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κουρτίνες, χρειάζεσαι κάτι που να μπλοκάρει το φως και να σου δίνει ιδιωτικότητα. Ειδικά αν μένεις σε κάποιον πολυσύχναστο δρόμο. Έχεις extra πόντους αν βρεις ένα pattern που να μη μπλοκάρει το χώρο.

Επιτέλους, φως

homefurniturediscounts.info

Σκέψου λίγο πιο εναλλακτικά. Όχι μόνο το κλασικό φωτιστικό οροφής. Πάρε σοβαρά και ιδέες φωτισμού όπως επιδαπέδιες λάμπες, πορτατίφ, maximal φωτιστικά και διάφορες άλλες ιδέες, σαν αυτές που ζηλεύεις στο Pinterest.

Featured image: MyDomaine