Κάποτε θεωρούσαμε μάστιγα τα drunk messages. Αυτή την ανησυχητική ευκολία με την οποία σηκώναμε το κινητό και στέλναμε τα πιο psycho μηνύματα σε τύπους που μας άφησαν στο “διαβάστηκε”, μας γκόσταραν, μας χυλοπίτωσαν, ράγισαν την καρδούλα μας τέλος πάντων. Ή σε ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα ότι μας αρέσουν και το μάθαιναν έτσι. Με μηνύματα τα οποία χρειάζονταν μετάφραση για να καταλάβουν αν είναι για καλό ή για κακό. Στο μεταξύ, με την εμφάνιση ενός δόγματος, έρχεται και το αντίπαλο δέος. Σε όλα. Έτσι μόλις ξεκίνησαν τα drunk messages να γίνονται hype, άρχισαν να ξεφυτρώνουν και αυτές οι κολλητές εκείνοι οι καλύτεροι φίλοι που σου έπαιρναν το κινητό από το χέρι τη στιγμή που εσύ ετοιμαζόσουν να στείλεις την ασύντακτη κατάθεση ψυχούλας σου.

via GIPHY

Γιατί σταματήσαμε να στέλνουμε drunk messages;

Τώρα έγινε μάστιγα η καταπίεση της τάσης για drunk messages. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτό συμβαίνει “γιατί ωριμάσαμε”. Το ακούω, αλλά δε συμφωνώ. Δεν είναι ο έρωτας το ιδανικό πεδίο να δείξεις πόσο μεγάλο παιδί είσαι. Με την ωριμότητα έρχεται και αυτός ο εγωισμός. Αυτά τα “μεγαλώσαμε”. Αυτά τα “δε θα ρίξω τα μούτρα μου”. Η πραγματικότητα αυτής της ωριμότητας είναι ότι χάνεις την ευκαιρία να πεις τι νιώθεις ή τι νομίζεις ότι νιώθεις. Να κάνεις έναν άνθρωπο να χαμογελάσει, να καταλάβει ότι σε αδίκησε, να ξέρει τι νιώθεις ή να βρει το θάρρος να σου προτείνει να πάτε για ένα ποτό μεθαύριο. Μπορεί πάλι να φας τη χειρότερη χυλόπιτα της ζωής σου, αλλά μεθυσμένη. Που σημαίνει ότι θα τη βιώσεις κάπως πιο light. Το οποιοδήποτε ερωτικό μήνυμα είναι γεμάτο potential και δε βρίσκω το λόγο να κλείνουμε την πόρτα σε όλες αυτές τις πιθανότητες.

Ας ξεκαθαρίσουμε στον κολλητό μας ότι είμαστε μεγάλα κορίτσια, και για αυτόν ακριβώς το λόγο όποτε μπορούμε να βάλουμε στο mute τον εγωισμό το κάνουμε. Ας πούμε όλα όσα νιώθουμε ασύντακτα και χωρίς φίλτρα. Κι ας αφήσουμε το κινητό πάνω στα νερά που έχουν χυθεί στο τραπέζι μετά. Κι ας ξεχάσουμε ότι το κάναμε ή ας κοιτάμε ανά δύο λεπτά αν πήραμε απάντηση. Ας χαρούμε απλά και μόνο γιατί έφυγε το σύννεφο από το κεφάλι μας. Το νιώσαμε, το μοιραστήκαμε, τέλος. Ας πιούμε σε αυτό.

Θέλουμε γελοιότητα, ελευθερία και αυθορμητισμό. Θέλουμε τα drunk messages πίσω.

Διάβασε ακόμα:

Ο μεθυσμένος σου εαυτός είναι και ο πραγματικός σου εαυτός


Featured image: Insider