Στον έρωτα και την αγάπη, υπάρχουν δύο είδη ρομαντικών ανθρώπων. Οι αισιόδοξα ρομαντικοί και οι απελπισμένα ρομαντικοί. Οι απελπισμένα ρομαντικοί πιστεύουν στη μοίρα, την παντοτινή αγάπη και τα παραμύθια.

Καμία από αυτές τις πεποιθήσεις δεν είναι κακές γιατί όλοι θέλουμε να πιστέψουμε στη δύναμη της αληθινής αγάπης, όταν βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο ζωής.

Τι συμβαίνει όμως όταν είσαι απελπισμένα ρομαντική; Πιστεύεις στο “αυτοί ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα” ή στο “μια φορά κι έναν καιρό” και θέλεις τα πάντα γύρω σου να έχουν happy end. Εαν είσαι όμως, αισιόδοξα ρομαντική, σε ενδιαφέρει να οικοδομήσεις μια υγιή, ισχυρή σχέση όπου και οι δύο μπορείτε να ζήσετε ευτυχισμένοι.

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Όταν είσαι απελπισμένη πέφτεις χωρίς να ξέρεις πώς να ανέβεις ενώ όταν είσαι αισιόδοξα ρομαντική ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι.

Το να νιώθεις ότι όλα θα πάνε καλά στη ζωή σου, σημαίνει ότι είσαι αισιόδοξη κι αυτό δεν είναι κακό, αντιθέτως μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα είδος σοφίας. Γι’ αυτό οι αισιόδοξα ρομαντικοί είναι οι καλύτεροι σύντροφοι. Είναι σοφοί στην αγάπη γιατί πιστεύουν πραγματικά στη δύναμη της αγάπης και στη σημασία της οικοδόμησης της δικής τους ονειρικής αγάπης.

Παρακάτω ακολουθούν εννέα σημάδια ότι είσαι αισιόδοξη στον έρωτα και όχι απελπισμένα ρομαντική.

1. Είσαι αληθινά αισιόδοξη για τον έρωτα

Όταν είσαι αισιόδοξη γνωρίζεις την αξία σου και είσαι πρόθυμη να περιμένεις τον κατάλληλο για πολύ καιρό. Δεν απογοητεύεσαι από το πρώτο ραντεβού και δεν σε ρίχνει μια απόρριψη. Θέλεις κάποιον που προσπαθεί για τη σχέση σας και δεν χαλάς το χρόνο σου με άτομα που εξαφανίζονται. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι απορρίπτεις πολύ εύκολα κάποιους ανθρώπους που δεν σου κάνουν γιατί πολύ απλά πιστεύεις ότι δεν είναι οι κατάλληλοι για σένα.

2. Η αγάπη σου είναι έντονη και σταθερή

Ξέρεις ότι είσαι αισιόδοξα ρομαντική όταν εκτός από σπουδαία σύντροφος είσαι και ανεκτίμητη φίλη. Είσαι αφοσιωμένη και παθιασμένη, ειδικά με το σύντροφό σου αλλά δεν δίνεις και παίρνεις την αγάπη σου σου εύκολα για να χειραγωγήσεις τον άλλον. Ούτε αλλάζεις συμπεριφορές ανάλογα με τη διάθεσή σου. Συμπεριφέρεσαι σταθερά, ακριβώς όπως έχεις υποσχεθεί και αυτή σου η συνέπεια σε κάνει μια τόσο καλή και αξιόπιστη σύντροφο.

3. Πιστεύεις ότι η αγάπη πάντα βρίσκει τον τρόπο

Το χειρότερο λάθος που μπορεί κανείς να κάνει είναι να βάλει όρια στην αγάπη ενός αισιόδοξα ρομαντικού. Ακόμα και στις δυσκολίες, μπορεί να φανταστεί ένα θετικό αποτέλεσμα. Βρίσκει πάντα έναν τρόπο να βοηθήσει το φίλο του ή το σύντροφό του. Αφιερώνει όλο του το χρόνο στο να αναζητήσει λύσεις όταν μια σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν χωρίζει με το παραμικρό. Ξέρεις ότι είσαι αισιόδοξα ρομαντική όταν είσαι πάντα πρόθυμη να προσπαθείς για να κάνεις τη σχέση σου να ευδοκιμήσει.

4. Δεν “κολλάς”

Όταν έχεις υψηλή αυτοεκτίμηση, δεν θα “κολλήσεις” με κάποιον που δεν σου φέρεται όπως θα ήθελες. Πιστεύεις ότι η πραγματική αγάπη και ο ρομαντισμός σε περιμένουν, οπότε δεν θα μείνεις με κάποιον που δεν πιστεύεις ότι σε εκτιμάει. Προχωράς γρήγορα μετά απο μια απόρριψη γιατί μέσα σου ξέρεις ότι θα έρθει ο κατάλληλος.

5. Είσαι πρόθυμη να εργαστείς σκληρά

Επειδή πιστεύεις ότι η σχέση σου είναι μοιραία, θα κάνεις τα πάντα για να τη διατηρήσεις ζωντανή. Εαν είσαι αισιόδοξη, θα προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου για να γίνεις ένας καλύτερος, ισχυρότερος άνθρωπος. Θα δουλέψεις σκληρά για να βοηθήσεις τη σχέση σου να αναπτυχθεί, επειδή η υγεία της σχέσης είναι υψίστης σημασίας για σένα.

6. Δεν χρειάζεσαι μεγάλες χειρονομίες για να αισθάνεσαι ότι σε εκτιμούν

Όσο αισιόδοξη και να είσαι, όσο και να πιστεύεις στα παραμύθια, δεν κάθεσαι να περιμένεις τον ιππότη πάνω σε ένα άσπρο άλογο να σε πάρει μαζί του. Είσαι σε θέση να δεις τι είναι όμορφο στους ανθρώπους και να εκτιμήσεις κάθε μικρή πράξη αγάπης. Για παράδειγμα, μπορεί να εκτιμήσεις ως δώρο πιο πολύ ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες για μια κρύα νύχτα του χειμώνα από κόκκινα τριαντάφυλλα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια αισιόδοξα ρομαντική γυναίκα καθοδηγείται από την καρδιά της και όχι κάποια τυποποιημένη ιδέα για το τι σημαίνει να αγαπάς κάποιον.

7. Δεν φοβάσαι ότι οι σχέσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου

Όλες οι σχέσεις αλλάζουν με τον καιρό. Οι σύντροφοι σταματούν να φορούν τα πιο φανταχτερά εσώρουχά τους και μερικές φορές αφήνουν ένα χάος στο σπίτι. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δουν αυτές τις αλλαγές ως σημάδι ότι ο ρομαντισμός έχει ξεθωριάσει, αλλά μια αισιόδοξα ρομαντική γνωρίζει ότι αυτές οι αλλαγές είναι συχνά σύμβολο της ανάπτυξης της σχέσης.

8. Ξέρεις ότι θα γίνεις καλός γονιός

Οι αισιόδοξοι βλέπουν την ομορφιά και το θαύμα σε κάθε μέρα και σε κάθε άτομο. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Δεν χρειάζονται τα παιδιά τους να αποτελούν απόδειξη των δικών τους επιτυχιών, ούτε έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν μια “τέλεια οικογένεια”, αν θυσιάζεται η αληθινή χαρά και ευτυχία της ίδιας της οικογένειας.

Αντιθέτως, ένας αισιόδοξα ρομαντικός άνθρωπος βλέπει τι φέρνει στα παιδιά του χαρά και τα βοηθάει να το καλλιεργήσουν. Πιστεύει ότι υπάρχει ένα μοναδικό μονοπάτι για κάθε παιδί και ως γονέας θα το βοηθήσει να βρει το δρόμο του. Η αισιοδοξία του κάνει τα παιδιά του να αισθάνονται ασφαλή και άνευ όρων αγάπη.

9. Αγαπάς πάντα ολοκληρωτικά

Είσαι ο τύπος του συντρόφου που διατηρεί πάντα μια σχέση, ακόμα κι αν δεν είναι το καλύτερο για σένα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αισιόδοξα ρομαντικοί πιστεύουν ότι οι σχέσεις πρέπει να κρατήσουν για πάντα. Ελπίζουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Ο χωρισμός ποτέ δεν είναι εύκολος, και για έναν αισιόδοξα ρομαντικό είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Γι’ αυτό θα έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου για να σώσεις μια σχέση. Ακόμα κι αν ο σύντροφός σου είναι αδιάφορος.

featured photo: Twenty20.com/elinadjan