Γνωριστήκατε, βγήκατε, ταιριάξατε και περνάτε υπέροχα μέχρι τη στιγμή που έρχεται αυτό το αλλά να σου κόψει τα φτερά. Το άτομο που έχεις απέναντί σου σε θέλει, περνάει όμορφα την ώρα μαζί σου αλλά έχει έναν πολύ σοβαρό λόγο για να σε κρατήσει σε απόσταση και να μην έρθετε κοντά. Αυτή τη μάστιγα του “σε θέλω αλλά” θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

“Σε θέλω αλλά έχω μία δικαιολογία για να μην προχωρήσω μαζί σου”

Μόλις βγήκα από μία δύσκολη σχέση, σκέφτομαι να φύγω για μεταπτυχιακό, η δουλειά μου είναι η προτεραιότητά μου και τόσες άλλες δικαιολογίες παρουσιάζονται σαν λόγοι για να μείνει το πράγμα εκεί που είναι. Πολλές από αυτές μάλιστα είναι πραγματικοί και σοβαροί λόγοι, απόλυτα λογικοί και πιστευτοί. Αν για παράδειγμα κάποιος μόλις πήρε διαζύγιο, είναι πολύ πιθανό να μην θέλει να προχωρήσει πιο σοβαρά μαζί σου αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι, λιγότερο πιστευτοί, λόγοι που είναι ξεκάθαρες δικαιολογίες. “Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο γιατί βρίσκομαι με την παρέα μου”, “Συνήθως τα Σαββατοκύριακα λείπω” και άλλα τέτοια που στα αλήθεια λένε “δεν θέλω να διαθέσω περισσότερο χρόνο στο μεταξύ μας”.

Πιστευτές ή όχι αυτές οι δικαιολογίες έχουν ένα βαθύτερο μήνυμα

Ακόμα και ο πιο busy άνθρωπος, αν θέλει θα βρει χρόνο για εσένα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να κρατήσει την απόστασή του από εσένα. Στα αλήθεια λοιπόν το μήνυμα που προσπαθεί να σου περάσει είναι ότι δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος αυτή τη στιγμή. Είτε έχει σοβαρό λόγο είτε όχι, το γεγονός αυτό δεν αλλάζει.

featured photo: Τwenty20.com/criene