Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση. Τη φάση που έχεις χωρίσει πριν λίγες ώρες ή μέρες και θες να μείνεις όσο περισσότερο απασχολημένη γίνεται ώστε να μην του τηλεφωνήσεις. Κάθε χωρισμός είναι δύσκολος ακόμα κι αν ήσουν απόλυτα έτοιμη γι΄αυτόν.

Οι λόγοι ποικίλλουν, όμως τα στάδια παραμένουν ίδια. Μέχρι να φτάσεις στην αποδοχή θα περάσεις και εκείνα τα βράδια που θα σου λείπει και από εκείνες τις ημέρες που θα σκέφτεσαι τις καλές σας στιγμές.

Αυτό που προτείνω λοιπόν, είναι να παραμείνεις όσο το δυνατόν πιο απασχολημένη μέχρι να μην νιώθεις την ανάγκη να του μιλήσεις κάθε μέρα που περνά.

Τηλεφώνησε σε μία φίλη

Αντί να καλέσεις εκείνον, πάρε την κολλητή σου τηλέφωνο ώστε να αποσπάσεις την προσοχή σου.

Δες μία κωμωδία

Απόφυγε τις rom-com και τις ιστορίες αγάπης, για ευνόητους λόγους. Προτίμησε sitcom όπως Friends, How I Met your Mother, Office, και η λίστα είναι πράγματι ατελείωτη.

Οργάνωσε τη ντουλάπα σου

Ήρθε αυτή η εποχή του έτους που τα καλοκαιρινά ανεβαίνουν και τα χειμωνιάτικα κατεβαίνουν. Και τώρα, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία γι’ αυτό.

Αρχειοθέτησε τις φωτογραφίες σου

Ξέρω πως δεν σου ακούγεται ως κάτι τρομερό, όμως πίστεψέ με, θα σου πάρει αρκετή ώρα να περάσεις τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, να τις αρχειοθετήσεις με ημερολογιακή σειρά και ύστερα σε φάκελο ανά έτος.  Φυσικά, απόφυγε τις δικές του φωτογραφίες γιατί τότε θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ετοιμάσου για μία μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή σου

Τσέκαρε το Pinterest, κάνε μία μικρή έρευνα σχετικά με την αλλαγή που θες να κάνεις και κλείσε το ραντεβού σου. Όταν φύγεις από το κομμωτήριο θα νιώθεις ήδη καλύτερα.

Γράψου στο γυμναστήριο

Τίποτα δεν σε κρατά περισσότερο απασχολημένη όσο μία ώρα Zumba, cardio ή οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιλέξεις. Εναλλακτικά, βάλε το τρέξιμο ή το περπάτημα στη ζωή σου και φρόντισε μία ώρα μέσα στην ημέρα σου να αφιερώνεται σε κάποια μορφής άσκηση.

Γίνε εθελόντρια

 Βρες έναν σκοπό που θες να ενισχύσεις και προσέφερε εθελοντικά τη βοήθειά σου.

Ασχολήσου με το σπίτι σου

Μπορείς να κάνεις μία μικρή ανακατάταξη στα έπιπλα, ή να αγοράσεις φυτά εσωτερικού χώρου ώστε να ομορφύνουν τον χώρο σου. Ακόμα και να αλλάξεις τελείως τη διακόσμηση. Προγραμμάτισε το project και ξεκίνα.

Κατέβασε ένα dating app

Εντάξει, καταλαβαίνεις γιατί αυτό είναι το τελευταίο βήμα. Αν είσαι σίγουρη πως ο χωρισμός σας είναι οριστικός και για το καλύτερο, τότε κατέβασε την εφαρμογή και ρίξε μία ματιά στους singles που υπάρχουν εκεί έξω.

featured photo: Unsplash / averie woodard