Ξέρεις τι θα πει υπερβολική ευαισθησία και δράμα αν είσαι Καρκίνος ή αν είχες στη ζωή σου ποτέ ένα Καρκίνο. Δεν παίζεις με τα συναισθήματα του ζωδίου αυτού. Πολλές απαιτήσεις και πολλές ιδιοτροπίες. 

Πριν μπλέξεις με έναν Καρκίνο λοιπόν, πρέπει να γνωρίζεις το ζόρι που θα τραβήξεις και τις υποχωρήσεις που θα κάνεις. Γιατί ο Καρκίνος είναι ένα πολύπλοκο ζώδιο και δε θα σου κάνει έυκολη τη ζωή.

Γιατί λοιπόν σου προτείνουμε να ΜΗΝ ερωτευτείς έναν Καρκίνο

Ναι, δεν μπορείς να το εγγυηθείς ούτε στον εαυτό σου. Δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις, αλλά εμείς οφείλουμε να πούμε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Υπεραναλύει τα πάντα

Δεν αφήνει να πέσει κάτι τίποτα. Θα το πάει από εδώ, θα το πάει από εκεί. Το θέμα θα εξαντληθεί από όλες τις απόψεις μέχρι να βαρεθεί να μιλάει. Αν δε μιλήσει, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Σημαίνει ότι κάθεται και υπεραναλύει στο μυαλό του με χιλιάδες σκέψεις το θέμα που τον προβληματίζει. Μέχρι να ξεσπάσει.

Θυμάται όλες τις λεπτομέρειες

Μην προσπαθήσεις να ξεγελάσεις έναν Καρκίνο, αφού θυμάται τα πάντα. Όσος καιρός και αν έχει περάσει. Αν τον ενδιαφέρεις, δε θα ξεχάσει ποτέ κάτι. Θυμάσαι εκείνη την προσβολή που σου ξέφυγε πάνω στον τσακωμό πρόπερσι τον Οκτώβριο; Όχι; Ε, ο Καρκίνος το θυμάται, και μάλιστα μπορεί να σου κρατήσει μούτρα εκ νέου όταν έρθει κάτι παλιό στην επιφάνεια.

“Χώνει” τη μύτη του παντού

Όπως θυμάται τα πάντα, έτσι θέλει να ξέρει και τα πάντα. Μπορεί να μην είναι δική του δουλειά, αλλά θα προσπαθήσει να σου λύσει το θέμα ακόμα και αν εσύ ήθελες να λειτουργήσεις solo. Θα σου υποδείξει πώς να χειριστείς καταστάσεις και θα προσπαθήσει να σου επιβάλλει τη γνώμη του.

Δεν αντέχει τους καυγάδες

Είναι τόσο ευαίσθητος ο Καρκίνος, που έτσι και ξεκινήσει ένας καυγάς, θα βάλει αμέσως τα κλάματα. Θα πεις, αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Και όμως, οι καυγάδες ταυτίζονται με υγεία μέσα σε μια σχέση. Με μέτρο πάντα.

Δε βγαίνει από το comfort zone του

Ό,τι έχει συνηθίσει, αυτό θέλει να κάνει. Δεν είναι ανοιχτός σε νέες προτάσεις και περιπέτειες, εκτός αν είναι καθαρά δική του ιδέα και απόφαση.

“Κολλάει” πολύ γρήγορα

Μπορεί να έχετε βγει μόνο δύο ραντεβού, αλλά ο Καρκίνος είναι πολύ πιθανό να μιλάει ήδη στους γονείς του για γάμο. Αν του αρέσεις, θα δεθεί χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού τον καθοδηγεί πάντα η καρδιά και σπάνια η λογική.

Κλαίει εύκολα

Αν μπλέξεις με Καρκίνο, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ακούς μέρα νύχτα κλάματα. Μπορεί να κλάψει επειδή του έλειψες ή απλά γιατί είδε κάτι στενάχωρο σε μια ταινία.

Είναι τόσο πειστικός που καμιά φορά γίνεται χειριστικός

Έχει το λέγειν και την επιχειρηματολογία. Δε θα δεχτεί ποτέ ότι έχει άδικο, γι’αυτό και θα ανακυκλώσει το ίδιο θέμα μέχρι να σε πείσει να το δεις από τη δική του πλευρά. Και μάλλον θα τα καταφέρει, είτε επειδή έχει ισχυρά επιχειρήματα ή επειδή απλά κουράστηκες να αναλύεις κάτι που ξέρεις ότι δεν θα βγάλει πουθενά.

Είναι υπερπροστατευτικός

Δεν το κάνει με κακία, αλλά έχει την τάση να γίνεται ο γονιός σου. Μπορεί να το κάνει απλώς για να σε εξυπηρετήσει ή νομίζει ότι μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά ενίοτε το κακό παραπάει.

featured photo: unsplash.com