Αν έχεις αδελφή, σίγουρα γνωρίζεις τι θα πει αδελφική αγάπη. Αλλά και αδελφικό μίσος. Πώς από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν οι διαθέσεις. Κρίσεις αγάπης που ακολουθούνται από προσβολές και βλέμματα γεμάτα νοήματα που συνοδεύονται από ειρωνεία. Πάντα πειράζεστε και πάντα τσακώνεστε. Εντάσεις, κορυφώσεις, τρέλα, είναι όλα μέσα στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να έχεις μια κολλητή μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, να σε βοηθάει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Κάποιες φορές όμως καταντά αρκετά ανυπόφορο. Ένα πράγμα είναι μόνο σίγουρο. Έχοντας στο πλάι σου την αδελφή σου, δε θα βαρεθείς ποτέ.

Τι γίνεται λοιπόν με τις αντιφάσεις στη σχέση μεταξύ δύο αδερφών;

Είναι το στήριγμά σου αλλά και η αυστηρότερη κριτής σου

Χώρισες και θες κάποιον να σου κρατήσει το χέρι. Έχεις ανάγκη από μία συμβουλή ή απλώς μια αγκαλιά. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από την αδελφή σου. Σε αγαπάει, νοιάζεται για σένα, ξέρει την αξία σου και μπορεί να σε νιώσει σε ένα επίπεδο, που δύσκολα οι άλλοι, ακόμα και οι φίλοι, μπορούν να καταλάβουν. Όταν σκουραίνουν τα πράγματα, είναι εκεί για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Είναι όμως και φορές που δεν θα σου χαριστεί. Θα σου πει τη γνώμη της έξω από τα δόντια, ακόμα και πιο σκληρά από ότι πιστεύει η ίδια. Θα σου κατεβάσει την αυτοπεποίθηση στο μηδέν και θα σου δείξει πόσο λάθος αντίληψη έχεις. Γι’αυτό άλλωστε είναι ίσως ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθείς – και μερικές φορές ο μόνος.  Άπαξ και πει κάτι η αδελφή, τι μπορεί να έχουν να προσθέσουν οι άλλοι;

Έχετε παρόμοιες συνήθειες αλλά εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες

Μεγαλώνοντας στο ίδιο σπίτι, μάθατε να τρώτε τα ίδια φαγητά, να ακούτε τις ίδιες ατάκες, να πηγαίνετε στα ίδια μέρη. Μετά όμως την εφηβεία και ειδικά την ενηλικίωση, ο καθένας βαδίζει στο προσωπικό του μονοπάτι, το οποίο δεν ταυτίζεται με κανενός. Ούτε καν της ίδιας σου της αδελφής. Επειδή ζείτε συνεχώς διαφορετικές εμπειρίες, η απόσταση ανάμεσά σας όλο και μακραίνει και τελικά σε πράγματα τα οποία συμφωνούσατε παλιά, τώρα δεν συμπίπτουν. Μπορεί λοιπόν να αρέσει και στις δύο η θάλασσα και να τρέφεται την ίδια λατρεία για τους σκύλους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνετε παρόμοιες επιλογές στις σχέσεις ή στην επαγγελματική σας καριέρα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται συνεχώς αντιθέσεις.

Μοιράζεστε τα πάντα αλλά κι όχι πάντα

Ό,τι είναι δικό σου είναι και δικό της. Συνήθως. Έχεις περάσει μία ώρα μπροστά από τον καθρέφτη γιατί δεν ξέρεις τι να βάλεις και έχεις αργήσει στο ραντεβού, έρχεται η αδελφή και έχει τη λύση σε ένα λεπτό. Σε σώζει, κυριολεκτικά. Χάλασε το αυτοκίνητό της και το έχει στο συνεργείο, βασίζεται πάνω σου να την πας στη δουλειά, ώστε να μην χάσει μιάμιση ώρα με το λεωφορείο. Ωραία όλα αυτά. Τι συμβαίνει όμως όταν έχεις δανειστεί κάτι και την επόμενη στιγμή το χρειαστεί; Ή ακόμα χειρότερα όταν χάσεις ή χαλάσεις κάτι δικό της. Ό,τι κι αν συμβεί, θα μείνει μουτρωμένη για αρκετή ώρα, αλλά αδελφή είναι, θα το ξεχάσει. Σε μία ώρα θα στέλνετε η μία στην άλλη αστεία βιντεάκια ενώ κάθεστε δίπλα-δίπλα και θα δακρύζετε από τα γέλια με τα κοινά σας αστεία, που μόνο εσείς οι δύο καταλαβαίνετε.

Καταστρώνετε μαζί σχέδια αλλά σε “δίνει” όταν τη βολεύει

Από μικρές, συνεννούσασταν τι θα πείτε και σε ποιον. Πώς θα πειράξετε τη μαμά σας, πώς θα ξεφύγετε από την τιμωρία και πώς θα βρεθείτε στο ίδιο δωμάτιο όταν κλείσουν τα φώτα και είναι ώρα για ύπνο. Αργότερα αλληλοϋποστηρίζεστε σε πιο σημαντικά θέματα, όπως αποφάσεις ζωής, σπουδών, καριέρας, σχέσεων και πάντα προμοτάρει η μία το σχέδιο της άλλης σε τρίτους. Όταν όμως έρθει η στιγμή να δικαιολογηθεί, σε μια κοινή παρέα, γιατί καθυστερήσατε, δε θα διστάσει να διαδώσει το πόσο αργά ετοιμάζεσαι για ένα απλό ποτό και να σε κοροϊδέψει μπροστά στους φίλους.

featured photo: unsplash.com