Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική βρέθηκε πως τουλάχιστον το 1/3 των συμμετεχόντων αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου το βράδυ. Για τους περισσότερους αυτό μπορεί να είναι μια σπάνια περίπτωση κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Τι κάνουμε όμως όταν τα προβλήματα στον ύπνο γίνονται πιο μόνιμα;

Το καλύτερο από όλα είναι να βρεις μια ρουτίνα στην οποία θα προσαρμόσεις τον οργανισμό σου, με μερικές συνήθειες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Κάνεις κάποιο από τα παρακάτω;

Το δωμάτιο είναι πολύ κρύο, πολύ ζεστό, πολύ φωτεινό ή έχει πολύ θόρυβο

Γενικά το πόση επικοινωνία έχουμε με εξωτερικούς παράγοντες εξαρτάται και από το σε ποιο στάδιο ύπνου βρισκόμαστε. Ωστόσο, συνθήκες όπως ο αυξημένος θόρυβος μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου μας.

Μια λύση: η Superfoods κυκλοφορεί ταμπλέτες βαλεριάνας, του ανθοφόρου φυτού που στα λατινικά σημαίνει υγεία, που βοηθούν στον ήρεμο ύπνο με της καταπραϋντικές τους ιδιότητες.

3x Superfoods Valeriana plus, 3x 50 caps

2. Ταλαιπωρείσαι από άγχος

To άγχος είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που διαταράσσουν τον ύπνο μας. Η δύσκολη καθημερινότητα, κάποιο συμβάν, ακόμα και κρίσεις πανικού δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν εντελώς από τη σκέψη μας. Ένα φυσικό ρινικό διάλυμα μπορεί να είναι ο σύμμαχός σου σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Για παράδειγμα, το σπρέι της Power Health περιέχει διάφορα ανθοϊάματα που προσφέρουν ξεκούραστο και άνετο ύπνο χωρίς περιττά και βλαβερά χημικά στοιχεία. Είναι επίσης κατάλληλο για χορτοφάγους και δεν προκαλούν εθισμό ή παρενέργειες.

Power Health Dr. Bach Rescue Night Spray Φυσικό Βοήθημα για την Αΰπνία

3. Καταναλώνεις πολλά υγρά πριν τον ύπνο

Η υπερβολική κατανάλωση υγρών πριν τον ύπνο μπορεί επίσης να μας προκαλέσει δυσφορία και να μας κάνει να δυσκολευτούμε να κοιμηθούμε. Είναι καλύτερο να μην παραλείπουμε την επίσκεψη στην τουαλέτα πριν κοιμηθούμε, αλλά και να προσέχουμε να μην καταναλώνουμε τσάι, καφέ αλλά και πάρα πολύ νερό αμέσως πριν ξαπλώσουμε.

4. Αλκοόλ

Από τους σημαντικότερους εχθρούς του ύπνου, το αλκοόλ επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό μας και συνδέεται άμεσα με το μεταβολισμό μας. Επειδή όμως δεν γίνεται να αμελούμε τη διασκέδασή μας για να κοιμηθούμε καλύτερα έπειτα, είναι καλό να μειώνουμε την ποσότητα αλλά και την ταχύτητα κατανάλωσης αλκοόλ. Κάτι που φυσικά βοηθά είναι η καλή φυσική κατάσταση και οι διατροφικές συνήθειες, που κάνουν το μεταβολισμό μας να λειτουργεί κανονικά. Η φυτική φόρμουλα της Naturactive βοηθά στο να διατηρηθούμε σε φόρμα και μειώνει τα περιττά κιλά. Επίσης, παρέχει και βιταμίνη C, ιδανική στη διατήρηση του μεταβολισμού μας σε καλά επίπεδα, εφόσον χορηγηθεί κατάλληλα.

Naturactive Minceur Φυτική Φόρμουλα για τη Μείωση των Περιττών Κιλών

5. Πάσχεις από sleep apnea

Ή αλλιώς τη πρόσκαιρη διακοπή της αναπνοής ενώ κοιμάσαι. Αν έχεις υποψία πως δεν αναπνέεις σωστά κατά τη διάρκεια του ύπνου σου είναι χρήσιμο να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

6. Έχεις προεμμηνορυσιακά συμπτωμάτα

Κάτι που προκαλεί αυξημένη καρδιακή λειτουργία, εφίδρωση, τρέμουλο και άλλα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα, όμως κάτι που σίγουρα θα βοηθούσε είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που στοχεύει στις ορμόνες, όπως το μαγνήσιο της Solgar. Συμβάλει στη μείωση των προεμμηνορυσιακών συμπτωμάτων και ρυθμίζει τους καρδιακούς παλμούς, κάτι που σίγουρα σε βοηθά. Συμβουλέψου πρώτα τον γιατρό σου πριν προμηθευτείς παρόμοιο συμπλήρωμα.

Solgar MAGNESIUM + B6

7. Έφαγες ακριβώς πριν κοιμηθείς ή ξάπλωσες νηστική;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να φταίει για τις διαταραχές του ύπνου σου. Τα γαστρικά υγρά του στομάχου είναι υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία όλου του συστήματος, και αν βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα διαταράσσουν τον ύπνο οδηγώντας σε καούρες και το δυσάρεστο συναίσθημα της δυσπεψίας. Κάτι που θα βοηθούσε εδώ είναι το συμπλήρωμα διατροφής της Agan με μελατονίνη, λυκίσκο, βαλεριάνα, μελισσόχορτο, μανόλια και πολλά άλλα συστατικά που βοηθούν στον άνετο ύπνο. Μιας και δίνουν στον οργανισμό πολύτιμα συστατικά που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του.

Agan Hypnus Sleep Factors Συμπλήρωμα Διατροφής με Μελατονίνη για την Βελτίωση της Ποιότητας Ύπνου

8. Μήπως πάσχεις από restless leg syndrome;

Ένα σύνδρομο που σχετίζεται με το νευρικό σύστημα και επηρεάζει τα άκρα σου, φαγούρα ή πιάσιμο λόγω της στάσης του σώματός σου. Σπάνιο όμως πιθανό, το συγκεκριμένο σύνδρομο αντιμετωπίζεται με ποικίλους τρόπους. Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι η φόρμουλα της Lanes για φυσικό και άνετο ύπνο. Έρχεται σε υπογλώσσια δισκία και μειώνει την ώρα που χρειάζεσαι για να αποκοιμηθείς. Είναι πλούσια σε μελατονίνη, έτσι ένα μόλις δισκίο είναι αρκετό.

Lanes NightAde Ισχυρή Φόρμουλα για Φυσικό & Άμεσο Ύπνο


featured image: goodhousekeeping.com