Από το καλάμι μέχρι τα λινά και από τα αποξηραμένα λουλούδια μέχρι τη γυμνή τέχνη στους τοίχους αυτές είναι οι έξι πιο επίκαιρες και μη αναμενόμενες τάσεις στη διακόσμηση για το καλοκαίρι του 2019.

Καλάμι

Σαν υλικό είναι ουδέτερο και αυτό το κάνει ιδανικό για minimal αποτέλεσμα. Για να το εντάξεις στο σπίτι σου, χωρίς να μοιάζει με αγροτόσπιτο δίπλα στη λίμνη, διάλεξε μεμονωμένα κομμάτια από καλάμι. Επίλεξε ένα φωτιστικό ή κάλυψε με καλάμι το πλαίσιο ενός καθρέφτη.

Αποξηραμένα λουλούδια

Dried flowers
Ποιος το περίμενε ότι τα αποξηραμένα λουλούδια θα αναφερθούν σε ένα κείμενο διακόσμησης μετά από τόσες αναλύσεις περί κακού φενγκ σούι. Αν θες να ακολουθήσεις αυτή τη τάση δοκίμασε να βάλεις αποξηραμένη λεβάντα σε μία κανάτα ή να την κρεμάσεις από κάπου ψηλά. Εμείς, αν μας ρωτάς προτιμάμε τα φρέσκα λουλούδια.

Λινά υφάσματα

Το λινό είναι διαχρονικό και πολύ καλοκαιρινό. Tα ποιοτικά λευκά είδη από λινό αντανακλούν το χρώμα καλύτερα από το βαμβάκι, ακόμη και στο πιο ουδέτερα όπως το γκρι και το ανοιχτό ροζ. Το λινό προσθέτει κομψότητα  σε οποιοδήποτε δωμάτιο – είτε με τραπεζομάντιλα, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες ή πετσέτες.

Έντονα χρώματα

Τα βοηθητικά δωμάτια ή ξενώνες που δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, είναι τέλειες ευκαιρίες για πειραματισμού με πιο τολμηρές επιλογές χρωμάτων και μοτίβων. Μπορείς να είσαι πραγματικά γενναία και να επιλέξεις πολύ έντονα χρώματα για τον τοίχο ή κορνίζες και αξεσουάρ. Ντύσε το κεφαλάρι του κρεβατιού με ύφασμα σε έντονο χρώμα ή βάψε τους τοίχους σε χρώμα που δεν θα τολμούσες σε άλλο δωμάτιο.

Γυμνό

Είναι διαχρονικά και σαγηνευτικά. Θα πρέπει να αντιμετπίσεις ένα γυμνό έργο ως έργο τέχνης κι αν δεν σοκάρει εσένα τότε δεν θα πρέπει να σοκάρει κανέναν καλεσμένο σου.

Καφέ έπιπλα

Φαίνεται να απομακρυνόμαστε από το σκανδιναβικό λευκό και να επικεντρωνόμαστε και πάλι στα καφέ έπιπλα από ξύλο. Μπορείς να δοκιμάσεις mix & match με πιο μοντέρνα υλικά με κλασικά καφέ -σχεδόν αντικέ- έπιπλα. Μια γυάλινη τραπεζαρία με μεταλλικά πόδια και κλασικές, ξύλινες καρέκλες.