Ο τρόμος, η ψυχολογία και η αγωνία είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των σειρών. Αν νομίζεις ότι έχεις δει την καλύτερη σειρά, σε αυτή τη λίστα θα βρεις τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές στο Netflix που θα παίξουν με το μυαλό σου. Θα περιπλέξουν την ικανότητά σου να διακρίνεις μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και θα σε τυλίξουν σε έναν σκοτεινό κόσμο, χωρίς προηγούμενο, άξιο ενός μαραθωνίου.

Εαν είσαι έτοιμη να “στύψεις” το μυαλό σου, έχουμε ετοιμάσει την καταλληλότερη λίστα για σένα.

1. The Innocents

Δύο ερωτευμένοι έφηβοι δραπετεύουν από τα σπίτια τους για να ζήσουν μια κοινή ιστορία, χωρίς τους περιορισμούς των οικογενειών τους, αλλά τίποτα δεν συμβαίνει όπως είχε προγραμματιστεί. Ένας σκοτεινός και επικίνδυνος κόσμος τους περικυκλώνει, όταν το κορίτσι αναπτύσσει υπερφυσικές ικανότητες.

© Netflix

2. The Forest

Η εξαφάνιση, ο βιασμός και η δολοφονία ενός έφηβου κοριτσιού στο δάσος μιας ήσυχης πόλης στη Γαλλία, πυροδοτεί μια αστυνομική έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, δύο άλλα κορίτσια εξαφανίζονται και στην κορύφωση της απόγνωσης, όλοι αναρωτιούνται: ποιος κρύβεται στο δάσος;

 3. Black Mirror

Η σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας επισκιάζει την ανθρωπότητα. Μια απλή ιστορία παίζει με το μυαλό σου, όταν οι λανθασμένες πρακτικές αυτής της εποχής, όπου τα πάντα ψηφιοποιούνται, μετατρέπουν τους ανθρώπους σε όντα που εξαρτώνται από τεχνολογικές συσκευές.

7 σειρές του Netflix που θα παίξουν με το μυαλό σου
Netflix

 4. Mindhunter

Η ανάλυση της ψυχολογίας των πιο φρικτών εγκληματιών είναι το σημείο αναφοράς αυτής της σειράς. Δύο αξιωματικοί του FBI προσπαθούν να ανακαλύψουν μια νέα μέθοδο για να κατανοήσουν τη συμπεριφορά και τη διανοητική λειτουργία των δολοφόνων, με παράτολμες προσεγγίσεις που θα τους θέσουν σε κίνδυνο.

5. Maniac

Αυτή είναι μια νέα σειρά του Netflix, που βάζει στοίχημα ότι θα σε κάνει να σκεφτείς πολύ περισσότερο και από το Dark. Το Maniac αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που μπαίνουν εθελοντικά σε μια κλινική ως “πειραματόζωα” με παιχνίδια του μυαλού που θα σε δυσκολέψουν να διακρίνεις την πραγματικότητα από τη φαντασία.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MANIAC (@maniacnetflix)

6. The Sinner

Το The Sinner αφηγείται την ιστορία της Cora Tannetti, μιας νεαρής γυναίκας που, μόλις ακούσει τη μελωδία μιας συγκεκριμένης μουσικής, σκοτώνει έναν άνδρα χωρίς λόγο. Μετά το επεισόδιο, η Cora δεν γνωρίζει τι την οδήγησε στην πράξη της. Στη συνέχεια, ανακαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν που της προκάλεσε ψυχογενή αμνησία.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Sinner (@thesinnerusa)

7. Dark

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Winden, μια πόλη της Γερμανίας, όπου φαινόταν ότι όλοι ζούσαν ειρηνικά, έως ότου εξαφανίστηκαν δύο παιδιά. Η ταινία ανταποκρίνεται πολύ καλά στο όνομά της, μια και τα επεισόδιά της αφηγούνται σκοτεινές και ζοφερές ιστορίες, όπου θέματα όπως εξαφανίσεις, αυτοκτονίες και δολοφονίες αποτελούν βασικό παράγοντα για την κατανόηση της εξέλιξης. Το Dark δεν είναι μια εύληπτη σειρά λόγω των συνεχών εναλλαγών του χρόνου – που ξεκινάει από το 1953 και φτάνει έως το 2019 – και των απροσδόκητων χαρακτήρων του, που θα σε κάνουν να ζυγίζεις και να αναλύεις κάθε επεισόδιο. Είσαι έτοιμη να μπεις στον σκοτεινό κόσμο του Dark;

© Netflix

Το Netflix είναι γεμάτο σειρές, όπου η ψυχολογία και οι αναπάντεχες καταστάσεις παίζουν θεμελιώδη ρόλο. Παρακολούθησε τις σειρές και ετοιμάσου να “στύψεις” το μυαλό σου μέχρι να ανακαλύψεις την αλήθεια πίσω από καθεμιά.

featured: Netflix