Το να ξεκινάς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, μερικές φορές μπορεί να είναι επώδυνο και δύσκολο. Συχνά, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε, χωρίς να ήμαστε έτοιμοι και χωρίς πρώτα να έχουμε κάνει την απαραίτητη εσωτερική διεργασία.

Είναι όμως πολύ βασικό, να αφήνουμε πίσω το παρελθόν και να στρέφουμε όλη μας την ενέργεια στο νέο μας ξεκίνημα. Να διώχνουμε τις κακές αναμνήσεις και τη στεναχώρια και να αφήνουμε αρκετό χώρο και χρόνο για τα νέα πράγματα που μας περιμένουν.

Κάθε νέα χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσουμε έναν καινούργιο κύκλο στη ζωή μας, ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο όμορφες εμπειρίες. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από ότι μας βαραίνει και ότι μας στενοχωρεί και να συγκεντρωθούμε μόνο στα θετικά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας. Εδώ λοιπόν συγκεντρώσαμε 10 λόγους που πρέπει να είσαι ευγνώμων καθώς ξεκινάς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου.

  1. Πρώτο και βασικότερο είναι η υγεία σου. Αν λοιπόν αυτήν τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές είσαι υγιής, έχει σίγουρα έναν καλό λόγο να χαμογελάσεις. Σε καιρούς παγκόσμιας πανδημίας η υγεία παίζει βασικό ρόλο στη ζωή μας. Ακόμη κι αν η υγεία σου δεν είναι πολλή καλή αυτήν τη στιγμή, πρέπει πάντα να σκέφτεσαι θετικά και να προσπαθείς για το καλύτερο.
  2. Η οικογένεια σου, σίγουρα είναι ένας καλός λόγος. Αν έχεις μια οικογένεια που σε καταλαβαίνει και σε στηρίζει, που πάντα είναι εκεί για εσένα ως αρωγός σε κάθε σου εγχείρημα τότε, μπορείς να νιώσεις τυχερή.

  3. Η φιλία στη ζωή είναι η οικογένεια που διαλέγουμε. Μπορεί να μην είναι δεσμός αίματος, αλλά σίγουρα αποτελεί ανώτατο συναισθηματικό δεσμό.
  4. Οι χαρούμενες στιγμές σου. Εκείνες οι στιγμές που σου κόπηκε η ανάσα από τα γέλια, οι στιγμές που θα θυμάσαι όσα χρόνια κι αν περάσουν.
  5. Τα λάθη σου. Μέσα από αυτά άλλαξες, έκλαψες, πόνεσες, ωρίμασες. Δεν θα ήσουν ο ίδιος άνθρωπος χωρίς αυτά.

  6. Να είσαι ευγνώμον για τις εμπειρίες σου. Αρνητικές και θετικές. Εμπειρίες που απέκτησες από τις σχέσεις σου, από τη δουλειά σου, από τους μεγάλους σου έρωτες. Αυτές οι εμπειρίες σε έχουν διαμορφώσει.
  7. Να χαίρεσαι τα μικρά πράγματα. Να ευχαριστείς αν στις μέρες που διανύουμε, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, εσύ είχες τη δουλεία σου, το σπίτι σου και ένα όμορφο γεύμα.
  8. Η ελευθερία των επιλογών σου, είναι ένας καλός λόγος για να χαμογελάσεις σήμερα. Αν μπορείς να έχει την προσωπική σου αυτοδιάθεση, ακόμη και σε μικρά πραγματάκια, όπως τα να μπορέσεις αύριο να βάλεις το πολύχρωμο σου φόρεμα στη δουλειά.

  9. Η δυνατότητα να μπορείς να ταξιδέψεις. Πιο πολύ από ποτέ ειδικά τώρα που μας έχει λείψει αυτή η «πολυτέλεια» .
  10. Να είσαι ευγνώμων για τον εαυτό σου. Για τον χαρακτήρα που έχεις, για τα λάθη σου που τα αναγνωρίζεις, για την καλοσύνη που έχεις και θέλεις να μοιραστείς με τους άλλους.
featured photo: Twenty20.com/viktoriaalisevich