Το πρώτο μας διαμέρισμα, εκτός του ότι είναι εκείνο που θυμόμαστε πάντα συναισθηματικά, έχει υποστεί και τα περισσότερα λάθη στη διακόσμηση. Ακολουθούν εφτά από αυτά:

Νο1: Πολύ μικρό χαλί

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στις πρώτες διακοσμητικές μας προσπάθειες, αφορά το μέγεθος του χαλιού. Συνηθίζουμε να επενδύουμε σε χαλιά που καλύπτουν τον κεντρικό χώρο του σαλονιού μας, αλλά αυτό είναι λάθος. Το ζητούμενο είναι το χαλί να καλύπτει και τον χώρο κάτω από τα έπιπλά μας, καθώς έτσι το σπίτι φαίνεται μεγαλύτερο. Ένα μικρό χαλί, από την άλλη, το μόνο που κάνει είναι να περιορίζει το σαλόνι σου σε μέγεθος.

Ellie Arciaga Lillstrom

No2: Δεν έχουμε στο μυαλό μας το πόσο μικρός είναι ο διάδρομος όταν αγοράζουμε έπιπλα ή φυτά

Οι διάδρομοι των διαμερισμάτων συνήθως είναι στενοί και μικροί. Αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν αγοράζουμε έπιπλα, ειδικά για αυτόν τον χώρο. Δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον χώρο αυτό να βάζουμε μεγαλύτερα έπιπλα ή φυτά που μπορεί να τον περιορίζουν ακόμα περισσότερο. Επένδυσε σε μικρά μεγέθη.

No3: Δεν έχουμε αρκετό φωτισμό

Καταλαβαίνουμε ότι ο φωτισμός μπορεί να είναι ένα αρκετά ακριβό κομμάτι της διακόσμησης. Στην τελική μπορεί να σκέφτεσαι ότι ο φωτισμός που ήδη υπάρχει στο διαμέρισμα είναι αρκετός. Ωστόσο αυτό είναι λάθος. Αν επενδύσεις σε φωτιστικά δαπέδου ή μικρές λάμπες στα τραπεζάκια του σαλονιού και του κομοδίνου θα κάνουν το σπίτι σου πολύ πιο ατμοσφαιρικό. Επίσης, θα σε βολέψουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως το διάβασμα ή την προβολή μιας ταινίας. Αν το θέμα είναι οικονομικό, μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου σε vintage μαγαζιά ή σε low budget αλυσίδες, όπως η IKEA.

No4: Έχουμε πολλά διαφορετικά στυλ στο μυαλό μας όταν διακοσμούμε

Το πρώτο σου διαμέρισμα εκτός από το πιο μικρό, θα είναι και εκείνο που θα αλλάξει και τα περισσότερα στυλ και θα αναπτύσσεται συνεχώς. Αυτό είναι ΟΚ. Βέβαια, ιδανικά θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο στυλ που θέλεις να υιοθετήσεις και να μην μπλέκεις διαφορετικές αισθητικές στον ίδιο χώρο από δωμάτιο σε δωμάτιο. Αν για παράδειγμα θέλεις ο χώρος σου να είναι boho, μείνε σταθερή σε αυτό και μην προσθέτεις industrial στοιχεία διακόσμησης χωρίς λόγο.

Ellie Arciaga Lillstrom

No5: Τα κομμάτια τέχνης σου είναι εκείνα που έχουν όλοι

Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά πιστεύουμε ότι όλοι έχουν αυτόν τον κλασικό πίνακα με την Audrey Hepburn στο σπίτι τους. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που θέλουμε. Είναι προτιμότερο να επενδύεις σιγά σιγά σε δικά σου μοναδικά items ή σε gallery wall με δικές σου φωτογραφίες σε κορνίζες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να βρεις μικρά αριστουργήματα σε vintage shops και παλαιοπωλεία.

Hayley Kessner)
 

No6: Πολλά πράγματα που μας έχουν χαρίσει

Στο πρώτο μας διαμέρισμα νιώθουμε ότι το να κρατήσουμε την πολυθρόνα που μας χάρισε η γιαγιά μας είναι ΟΚ. Αλλά κάποια στιγμή, όλο αυτό γίνεται απλά too much. Αφού το σπίτι σου πρέπει να σε εκφράζει, φίλτραρε τι από όλα αυτά τα συναισθηματικής αξίας αντικείμενα έχει πραγματικά θέση εκεί μέσα.

Jessica Isaac

Νο7: Είμαστε λίγο δειλοί

Προτιμάμε να γεμίσουμε τον τοίχο μας με μικρά, διακριτικά πράγματα, παρά να επενδύσουμε σε ένα τολμηρό item. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε τότε είναι πόση περισσότερη προσωπικότητα θα έδινε αυτό στον χώρο μας.


featured image:  Jessica Isaac