Μπορεί αν το κοιτάς από μακρυά, το να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση να φαίνεται εύκολη και απλή υπόθεση. Στην πραγματικότητα όμως, όταν φτάνει η ώρα να το ζήσεις, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αντοχή, προκειμένου να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι όμορφο και αληθινό.

Η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη είναι από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Παρόλα αυτά δεν είναι τα μόνα. Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι κι εδώ, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Κι αυτές είναι που πρέπει να δουλέψεις περισσότερο, προκειμένου ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να αισθάνεται ότι τον αποδέχεσαι και τον αγαπάς για αυτό ακριβώς που είναι.

montanaleephotography.com

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικό δύο άνθρωποι να έχουν κοινό τρόπο σκέψης στο πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της σχέσης. Όταν υπάρχουν οι ίδιες αξίες, δημιουργείται μια πιο ευτυχισμένη και πιο υγιής μακροχρόνια σχέση. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες από αυτές, που ενώ είναι λιγότερο συζητημένες, είναι εξίσου απαραίτητες.

Το θάρρος του να είσαι ευάλωτος

Μπορεί το να είσαι ευάλωτη όσον αφορά τα συναισθήματα σου, να είναι κάτι που σε τρομάζει. Παρόλα αυτά, ένα από τα πιο βασικά πράγματα είναι να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Και για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής όχι μόνο απέναντι στον σύντροφο σου, αλλά και σε εσένα. Μην κρατάς πράγματα μέσα σου και μη φοβάσαι να εκτεθείς. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζονται όταν ξέρεις ότι μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις και τις ανασφάλειες σου, χωρίς τον φόβο ότι ο άλλος θα σε κρίνει ή θα σε απορρίψει για αυτές.

Κοινή αίσθηση του χιούμορ

Όταν σκέφτεσαι τι θεωρείς ελκυστικό σε κάποιον, κατά πάσα πιθανότητα το χιούμορ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σου. Ωστόσο, το να υπάρχει μια κοινή αίσθηση του χιούμορ μεταξύ σας παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν θα γελάσετε μαζί σε μια ταινία ή ένα αστείο. Έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζετε τα πράγματα γενικά. Η σχέση σας θα είναι σίγουρα πιο ευχάριστη, αν μπορείτε να γελάτε και να μην παίρνετε τα πράγματα πιο σοβαρά απ’ ό,τι μπορεί να είναι.

Επιμονή

Ακόμα και οι πιο ευτυχισμένες έχουν τις καλές και τις κακές στιγμές τους. Η επιμονή και η προσπάθεια που κάνεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ορίζουν την ποιότητα σε αυτό που έχεις. Και από εκεί εξαρτάται το αν θα μπορέσει να δοκιμαστεί και να αντέξει στο χρόνο. Πάντα στην αρχή τα πράγματα φαίνονται πιο απλά, όσο περνάει ο καιρός όμως καταλαβαίνεις ότι κανείς από τους δυο δεν είναι τέλειος. Θα γίνουν λάθη, θα έρθουν τσακωμοί. Όσο όμως προσπαθείτε και ξεπερνάτε τα προβλήματα, θα βλέπετε ότι η σχέση σας γίνεται πιο δυνατή.

Εξέλιξη

Μια σχέση δεν πρέπει ποτέ να σε κρατάει στάσιμο. Χρειάζεται να σε τραβάει μπροστά. Μέσα από αυτή είναι σημαντικό να ωριμάζεις και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Είναι αναγκαίο όσο είστε μαζί να μπορείτε να μαθαίνετε, να προσαρμόζεστε και να εξελίσσεστε. Όχι μόνο σαν ζευγάρι, αλλά και σαν άνθρωποι.

Καλοσύνη

Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός, θα έρθουν και άσχημες καταστάσεις. Τις στιγμές εκείνες, όσο δύσκολες κι αν είναι, θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ σας καλοσύνη και ευγένεια. Μην σκέφτεσαι κακοπροαίρετα και μην πεις ή κάνεις σκόπιμα κάτι που ξέρεις ότι θα πληγώσει τον άλλον. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε πάντα σε όλα. Χρειάζεται απλά να μην ξεχνάτε τους λόγους για τους οποίους είστε μαζί.

Ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια είναι από τα πιο βασικά πράγματα όταν μιλάμε για αξίες σε μια σχέση. Παρόλα αυτά, ειλικρίνεια δεν θεωρείται μόνο το να μην πεις ψέμματα ή να μην απιστήσεις. Είναι και όταν πρέπει να πεις ή να ακούσεις αλήθειες, που μπορεί να σε φέρουν σε αμηχανία. Το να μπορείς να μοιραστείς με τον άλλον άβολα, ευάλωτα και αληθινά συναισθήματα. Αυτό είναι το σημείο που σας δένει και σας κάνει να νιώθετε ότι γνωρίζετε πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Χημεία

Η έλλειψη χημείας σε ένα ζευγάρι, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να έχεις δίπλα σου, πρέπει να σου βγάζει προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό. Να σε ηρεμεί και να σε εμπνέει. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους κι αυτό δεν είναι κακό. Φρόντισε να είσαι με κάποιον που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

Featured photo: montanaleephotography.com