Ίσως είσαι από εκείνους που κάθε Πρωτοχρονιά θέτουν ως στόχο για το νέο έτος να οργανώσουν περισσότερο την καθημερινότητα τους. Ωστόσο, αυτό πολλές φορές δεν γίνεται πραγματικότητα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο σου παραθέτουμε παρακάτω ορισμένους πολύ απλούς τρόπους για να οργανωθείς σε 10 λεπτά εύκολα και γρήγορα.

  • Κεφάλαιο emails

Αν έχεις χιλιάδες email να εμφανίζονται καθημερινά στο κινητό σου δεν έχεις παρά να τα ξεκαθαρίσεις, κρατώντας αυτά που είναι σημαντικά και μετακινώντας τα ασήμαντα στον κάδο απορριμμάτων. Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγα λεπτά μέσα στη μέρα για να οργανώσεις το mail box σου με αποτελεσματικό τρόπο.

  • Οργάνωση εφαρμογών

Δημιούργησε φακέλους στο κινητό σου για να οργανώσεις τις εφαρμογές του κινητού σου. Ο τρόπος για να το πραγματοποιήσεις αυτό είναι πολύ απλός. Πάτησε παρατεταμένα επάνω σε μια εφαρμογή και συνδύασε τη με μια άλλη που έχει παρόμοια θεματική. Παράλληλα, μπορείς να διαγράψεις εκείνες που δεν χρησιμοποιείς πια, ώστε να δώσεις μια “ανάσα” στη συσκευή σου.

  • Ανακύκλωση περιοδικών

Σίγουρα έχεις συσσωρεύσει πολλά περιοδικά κάτω από το τραπέζι του σαλονιού σου, τα οποία δεν διαβάζεις πια. Η λύση στο πρόβλημα σου, λοιπόν, έχει βρεθεί και είναι η ανακύκλωση. Μην ξεχνάς πως κατ΄αυτόν τον τρόπο θα συνεισφέρεις με τον δικό σου τρόπο και στην περιβαλλοντική προστασία.

  • Οργάνωση φαρμάκων

Πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις πονοκέφαλο και να μην βρίσκεις με τίποτα το παυσίπονο που θα καταπραΰνει τον πόνο που αισθάνεσαι; Η απάντηση είναι: πάρα πολύ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να οργανώσεις περισσότερο το ντουλάπι που αποθηκεύεις τα φάρμακα, πετώντας εκείνα που έχουν λήξει και σημειώνοντας αυτά που έχεις σε έλλειψη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα καλλυντικά σου.

  • Φωτογραφίες

Αυτή είναι μια ενέργεια που δεν έχει κανέναν απολύτως βαθμό δυσκολίας, όμως χρειάζεται να προβείς σε αυτήν προτού να είναι πολύ αργά. Βάλε σε τάξη τις φωτογραφίες που έχεις στο κινητό σου, αποθήκευσε τες σε ένα στικάκι και εκτύπωσε μερικές, βάζοντας τες σε ένα μεγάλο άλμπουμ. Με αυτόν τον τρόπο και θα απελευθερώσεις περισσότερο χώρο στη συσκευή σου και δε θα τις χάσεις ποτέ.

  • Εκπτωτικά κουπόνια

Αν έχεις εκπτωτικά κουπόνια από διάφορες εταιρίες ήρθε η ώρα να τα οργανώσεις κι αυτά. Το κλειδί είναι να τα διατηρείς σε τάξη (είτε αλφαβητικά είτε ανάλογα με την κατηγορία, στην οποία υπάγονται) και να τα τοποθετήσεις σε ένα μέρος που είναι ιδιαίτερα προ βάσιμό, ώστε να τα πάρεις μαζί σου όταν θελήσεις να πας για ψώνια.

 Συμπερασματικά, η οργάνωση δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και μόνο έτσι θα κάνεις την καθημερινότητα σου πιο εύκολη από ποτέ.

 featured photo: @CassMcD