Αν πάμε πολύ πίσω στις πρώτες τάσεις του κοσμήματος φτάνουμε στη Αρχαία Αίγυπτο του 4400 π.Χ. και βλέπουμε υλικά όπως λίθοι, ελεφαντόδοντα και κόκαλα. Το 2023, φυσικά στοιχεία όπως ο σφυρηλατημένος χρυσός, η φεγγαρόπετρα και το σμάλτο γίνονται ξανά επίκεντρο, ως βασικά στοιχεία των κοσμημάτων.

Διάβασε παρακάτω για τις τάσεις και τα brands που τις ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας των Khaite x Elhanati, τα μοντέρνα μαργαριτάρια της Bille Brahe, το περίτεχνο κόσμημα τoυ Kalliope και ένα υπέροχο δαχτυλίδι από τη συλλογή του Seferos.

1. Οργανικά Υλικά και Υφές

Διαχρονικές υφές όπως ακατέργαστοι πολύτιμοι λίθοι, ακατέργαστα μέταλλα και μοναδικά μαργαριτάρια αποτελούν αυτήν την οργανική τάση. Ειναι οι υφές, τα σχέδια και τα χρώματα που κάνουν κάθε κόσμημα μοναδικό στο είδος του.

Τα μαργαριτάρια είναι μια διαχρονική τάση στη βιομηχανία κοσμημάτων – Η τελευταία συλλογή της Sophie Bille Brahe στοχεύει να εκσυγχρονίσει την ομορφιά τους μέσα από το φακό της σκανδιναβικής μινιμαλιστικής ευαισθησίας της.

2. Chunky Centerpieces

Τα κοσμήματα είναι για όλους—και αυτό ισχύει για όλες τις τάσεις που αναδεικνύουμε. Βραχιόλια από μικτά μέταλλα, διαμαντένια δαχτυλίδια, σκουλαρίκια κρίκοι, μεγάλες αλυσίδες—αυτές οι καθολικές σιλουέτες που «αλλάζουν την αντίληψη του εκλεκτού κοσμήματος». 

Το περίτεχνο κόσμημα για τον λαιμό του Kalliope Jewelry είναι η πρώτη μας σκέψη στην πληροφορία.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KALLIOPE (@kalliope.jewelry)

3. Αρχιτεκτονική Προσέγγιση

Εμπνευσμένα από τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, τη γλυπτική και την ψευδαίσθηση των μοτίβων, βλέπουμε αυτήν την πλούσια και δυναμική τάση μέσα από βραχιόλια και καθημερινά σκουλαρίκια. Δες τη συνεργασία της limited συλλογής μεταξύ του Khaite και της δανέζικης εταιρείας Elhanati. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο στο ατελιέ της Elhanati στην Κοπεγχάγη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELHANATI (@elhanati_)

4. Γήινα στοιχεία

Η βιωσιμότητα είναι το επόμενο σύμβολο πολυτελείας. Τα υλικά περιλαμβάνουν υλικά και μοτίβα που βρίσκονται στη φύση, όπως ξύλο, λουλούδια, έντομα και πολύτιμοι λίθοι. Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον τάση βρίσκεται πίσω από τις αγαπημένες επωνυμίες, οι οποίες δεν συμβιβάζουν την δεξιοτεχνία τους για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

5. Σύμβολα και συναίσθημα

Συνδέοντας τις προσωπικές αναμνήσεις με το κόσμημα μέσω της αφήγησης προκύπτει αυτή η τάση που βασίζεται στο συναίσθημα ως «μια ανανεωμένη προσκόλληση σε κοσμήματα με νόημα που έχει τις ρίζες της στη συμβολολογία και τον συναισθηματισμό».

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@seferosjewellery)

6. Fun διάθεση

Η δύναμη των νεανικών κοσμημάτων που τονώνουν τη διάθεση αιχμαλωτίζουν το πνεύμα της αισιοδοξίας και της παιχνιδιάρικης διάθεσης που χρειαζόμαστε.

Σκουλαρίκια σε σχήμα λουλουδιών σε έντονο πράσινο χρώμα και κρίκοι με πορτοκαλί πέτρες προσθέτουν μια δόση φαντασίας στο συνηθισμένο, εξάλλου το Cutie Cute Jewelry πιστεύει στη δύναμη των χρωμάτων που τονώνουν τη διάθεση.