Ή αλλιώς, κάνε ακριβώς αυτό που θέλεις γιατί στη ζωή κανείς δεν καταλαβαίνει τι έχεις κάνει και τι όχι, από τις συμβουλές που σου δίνει.

Διαβάζεις βιβλία, περιοδικά και άρθρα που σου λένε “Μην στείλεις ποτέ εσύ πρώτη μήνυμα” ή “Κοίταξέ τον τρεις φορές” λες κι αν τον κοιτάξεις μία ή τέσσερις θα βγει ένα ανθρωπάκι να σε χτυπάει. Έτσι όπως μάθαμε να μην ακολουθούμε αυτές τις συμβουλές (μάθαμε, δε μάθαμε;), θα μάθουμε να απορρίπτουμε και τις παρακάτω. Γιατί είναι πιο κλισέ από τον χορό πατέρα και κόρης στο γάμο, πιο κλισέ και από τις 1729302 φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα -σε ένα μόνο account-. Αμέ.

#1 Οι σχέσεις θέλουν πολύ δουλειά

tumblr_o6ksdmiaja1v5kbzpo1_500

Θέλουν δουλειά αν δεν ταιριάζετε, αν δεν τον θέλεις, αν δε σε θέλει κι αν ο Ερμής είναι ανάδρομος. Σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις, δεν θέλουν καμία δουλειά καθώς όλα σου (και του) βγαίνουν αβίαστα.

#2 Πρέπει πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου για να αγαπήσεις κάποιον άλλον

635705050215510466-1495620514_love-yourself

Ή αλλιώς, όταν οι δεσμευμένοι φίλοι σου αρχίζουν τα “Δε νομίζω ότι είσαι χαρούμενη. Όταν θα σε αγαπήσεις τότε θα βρεις τον τέλειο σύντροφο.” Εχμ, όχι; Δηλαδή τόσοι προβληματικοί εκεί έξω πως έχουν γκόμενους μου λες;

#3 Ο σύντροφός σου πρέπει να είναι ο καλύτερός σου φίλος

cute-couple

Εσύ κοιμάσαι με τον κολλητό σου; Γιατί εγώ όχι. Αλλά αν κοιμηθώ δεν θα είναι πια ο καλύτερός μου φίλος. Θα τον αγαπώ ακόμη, θα κάνουμε ακόμη παρέα αλλά αν θέλω συμβουλή για τα γκομενικά μου θα πάω ακόμη στον κολλητό μου; Για πες τώρα.

#4 Ποτέ μην πέφτεις για ύπνο θυμωμένη

tumblr_nkg2ht92bz1u57npgo1_500

Το sleep on it για να το σκεφτείς λίγο πιο ξεκάθαρα αύριο πρωί το έχεις ακουστά; Η αλήθεια είναι πως η παραπάνω είναι μια από τις πιο άχρηστες συμβουλές που μπορεί κάποιος να σου δώσει γιατί εντάξει, δεν θα κοιμηθείς αγκαλιά με τον άλλον όταν έχετε τσακωθεί, αλλά το πρωί θα βρεθείτε μαζί και αγαπημένοι. Το έχουμε κάνει κανόνα.

#5 Αν είσαι single είναι επειδή έχεις πολύ ψηλά standards

tumblr_n4r41ypokq1sq3bmeo1_500

Κι αν έχω το αγόρι που δε μου αρέσει θα είμαι δυστυχισμένη. Ή αν συμβιβαστώ με κάτι που δεν είμαι ευχαριστημένη θα ψάχνομαι ακόμη κι όλο κάτι θα μου φταίει. Άρα; Για να μην καταστρέψουμε τις ζωές δύο ανθρώπων -ή και παραπάνω- καλό θα ήταν να κάνεις σχέση με αυτόν που θα θέλεις. Θυμήσου μόνο, όταν έρθει εκείνος, να παρατηρήσεις πως δε θα έχει ούτε τα μισά από αυτά που ψάχνεις. Όμως θα τον θέλεις.

#6 Όταν έρθει ο κατάλληλος θα το καταλάβεις αμέσως

tumblr_mcisaejjr01rezh48o1_500

Εχμ, όχι. Όταν έρθει ο κατάλληλος θα το καταλάβεις 3 μήνες μετά, αφού δεν θα τον θέλεις στην αρχή και μετά δε θα σε θέλει εκείνος. Και φυσικά εδώ είναι που προκύπτει και το εξής ερώτημα του “ποιος είναι ο κατάλληλος;”