Δουλεύεις πλέον αναγκαστικά από το σπίτι. Όμως, αν δεν έχεις σωστά διαμορφώσει το περιβάλλον σου, αναπόφευκτα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι τις συνέπειες στο σώμα σου. Η κακή στάση σώματος εξαιτίας της καθιστικής πολύωρης εργασίας στον υπολογιστή, οδηγεί σε σφιχτούς μύες, κράμπες και πόνο.

Δεν είναι μόνο ο αυχένας και οι ώμοι που υποφέρουν. Η πλάτη χαμηλά, οι γοφοί και τα πόδια σου μπορούν επίσης να γίνουν δύσκαμπτα και αδύναμα- συν τους καρπούς, τα χέρια και τα δάχτυλα λόγω της πληκτρολόγησης.

Για να αντιμετωπίσεις όλα αυτά, παρακάτω θα βρεις κάποιες από τις καλύτερες ασκήσεις για διατάσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι:

Stretches αν κάθεσαι πολλές ώρες σε ένα γραφείο

Εδώ θα παρακολουθήσεις επτά ασκήσεις που μπορείς να εκτελέσεις στο γραφείο σου. Εάν δεν έχεις χρόνο να τις κάνεις όλες μαζί, δοκίμασε μια σε διάφορα χρονικά διαστήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έκαστη θα σε βοηθήσει να μειώσεις την ένταση που προκαλείται από την καθιστική ζωή.

Yoga στο σπίτι…

Αυτή η σειρά yoga θα βοηθήσει τις περιοχές που γίνονται δύσκαμπτες και αδύναμες αν κάθεσαι πάρα πολύ. Συμπεριλαμβανομένων των ποδιών και των αστραγάλων, των ισχίων, της πλάτης χαμηλά, του θώρακα και των ώμων. Δοκίμασε να κάνεις τη συγκεκριμένη πρακτική καθημερινά στον ελεύθερο χρόνο σου.

…και Pilates για άτομα που κάθονται όλη μέρα

https://www.youtube.com/watch?v=tCn9e0RIrTk

Εάν είσαι περισσότερο fan του Pilates, αυτές οι πέντε ασκήσεις θα σου προσφέρουν άμεση ανακούφιση. Ειδικά, αν περνάς πολλές ώρες καθιστή στο γραφείο, στον καναπέ ή στο αυτοκίνητο.

Yoga για τα χέρια, τα δάχτυλα και τους καρπούς

Εδώ ο στόχος είναι η ανακούφιση των περιοχών που υποφέρουν από την καθημερινή δραστηριότητα. Είναι ιδανική, δηλαδή, για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα και γενικά των αδύναμων καρπών. Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση της ευελιξίας στους μικρούς μυς των χεριών, των δακτύλων και των βραχιόνων.

Stretches για το λαιμό και τους ώμους

Αυτές οι απλές τεχνικές γιόγκα βοηθούν, αν οι ώμοι σου κυρτώνουν ή υποφέρεις από «tech neck» Μια κατάσταση που το πηγούνι προχωρεί προς τα εμπρός. Έτσι ώστε το βάρος του κεφαλιού να μην υποστηρίζεται πλέον από τη σπονδυλική στήλη. Είτε φταίει το τηλέφωνο είτε ο φορητός υπολογιστής σου, θα βοηθήσουν στην ισορροπία του σώματός σου.

Workout για τον κορμό του σώματος

Αν πονάς χαμηλά στην πλάτη από τις ώρες που κάθεσαι, ίσως αυτό οφείλεται στους αδύναμους μύες του κορμού που επηρεάζουν τη στάση σου. Εδώ, το BodyFit By Amy περιλαμβάνει ασκήσεις που ενισχύουν τον πυρήνα του κορμού σου.

featured image: harpersbazaar.com