Η γενιά των millennials μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα, τις μόδες που ξεσηκώνει και μετά κλειδώνει στο χρονοντούλαπο και με τα πρότυπα που δημιουργεί προκαλώντας διχοτομικές τάσεις όσον αφορά το δίπολο ποιότητα και απλή ψυχαγωγία. Με τους Xennials όμως τι γίνεται; 

Οι Xennials είναι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στις χρονολογίες 1977-1983. Τα παιδιά-σάντουιτς δηλαδή μεταξύ των Millennials και της Generation X. Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να χαοτίζεται στα “πρέπει” και τις προσταγές της νέας εποχής μη ξέροντας αν είσαι σωστή ή απλά πασέ, τότε μάλλον ανήκεις στη γενιά των Xennials. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποια σημάδια που μπορούν να σου το αποδείξουν:

1. Γράφεις ακόμα με χαρτί και μολύβι

Απορείς πώς κάποιοι άνθρωποι οργανώνουν ολόκληρη τη ζωή τους μόνο με τη βοήθεια του tablet τους, τη στιγμή που εσύ χρειάζεσαι ημερολόγιο για τις υποχρεώσεις σου, notebook για τις to-do lists σου ή της ιδέες σου και μια mini κασετίνα με λίγα μολύβια και στυλό. Εννοείται πως έχεις και ειδικό μπλοκάκι για τη λίστα του super market. Θέλεις να συνεχίσω;

2. Δοκιμάζεις τα ρούχα πριν τα αγοράσεις

Σάββατο πρωί ετοιμάζεις χυμό πορτοκάλι, βάζεις sneakers, χαζεύεις βιτρίνες και περιμένεις σε ατελείωτες ουρές έξω από δοκιμαστήρια. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, βέβαια, δε χρειάζεται να βγεις από το σπίτι καν, κάθεσαι στον καναπέ σου, πίνεις red velvet σοκολάτα και αγοράζεις ρούχα online. ΣΟΚ;

3. Στέλνεις μηνύματα με συγκεκριμένο θέμα για συγκεκριμένο λόγο

Δεν αναλώνεσαι σε τεράστιες συνομιλίες πνιγμένες σε ανώφελα γελάκια και κακόγουστα emojis. Στέλνεις μήνυμα για να πεις αυτό που θέλεις να πεις με τελεία και φιλιά. Αν θέλεις να πιάσεις κουβέντα παίρνεις τηλέφωνο. Εύγε!

Photo: nordic.businessinsider.com
Photo: nordic.businessinsider.com

4. Το GPS δεν το έχεις σε μεγάλη εκτίμηση

Ρωτάς περιπτεράδες, μαγαζάτορες, βοσκούς και περαστικούς μέχρι να βρεις τον προορισμό σου. Το Maps στο κινητό σου υποθέτω πως δεν έχεις μπει καν στον κόπο να δεις τι είναι, ενώ πιστεύεις ότι η όλη navigation κατάσταση είναι αποκλειστικό προνόμιο των ταξιτζίδων.

5. Παίρνεις ακόμη τηλέφωνο για παραγγείλεις φαγητό

Δεν έχεις ιδέα από εφαρμογές για delivery – σε φρικάρουν – και προτιμάς να παίρνεις τηλέφωνο στο αγαπημένο σου κατάστημα, οι τηλεφωνητές του οποίου πιστεύουν ότι είσαι συνταξιούχος που κάνει την επανάσταση της και “αλητεύει” τρώγοντας σουβλάκια.

6. Βγάζεις σέλφι νιώθοντας αηδία για τον ίδιο σου τον εαυτό

Οι σέλφι μπορεί να είναι δημιούργημα των millennials, ωστόσο όλες οι γενιές έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην καθιέρωση αυτής της “συνήθειας”. Έτσι κι εσύ, δε θες να μένεις εκτός όταν η ιδέα μιας σέλφι πέφτει στο τραπέζι – το fear of missing out ελοχεύει σε όλες τις ηλικίες – αλλά μέσα σου ουρλιάζεις “ΙΟΥ”.

Δες επίσης: Ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο για τους millennials;

featured image: supercoolcreative.com