Βρήκαμε το συνδυασμό που θα σε ενθουσιάσει καθώς red velvet και ζεστή σοκολάτα ενώνονται σε ένα φανταστικό και εύκολο ρόφημα.

Photo: thegreenlife.ca
Photo: thegreenlife.ca

Υλικά που θα χρειαστείς για 2 κούπες

1 στικ κανέλας 4 κ.σ κακάο 2-4 κ.σ ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλεις το ρόφημα σου) 1 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατά προτίμηση σε πάστα) 400 γρ. γάλα καρύδας 50γρ. κουβερτούρα

Προαιρετικά για το σερβίρισμα: Τριμμένη σοκολάτα Αφρόγαλα

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά ζεσταίνεις όλη τη ποσότητα του γάλατος και αφού πάρει βράση διαχωρίζεις τη μισή και την κρατάς ζεστή σε μια κούπα. Στην υπόλοιπη ποσότητα που έχει μείνει στο κατσαρολάκι ρίχνεις τη ζάχαρη -ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλεις το ρόφημα σου-, την κανέλα και το κακάο και ξεκινάς να το ζεσταίνεις σε μεσαία φωτιά ενώ παράλληλα προσέχεις να ανακατεύεις τακτικά με ένα σύρμα.

Σκοπός είναι να λιώσουν καλά τα υλικά οπότε αφού έχεις ανακατέψει, χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις μέχρι να λιώσει εντελώς το κακάο και η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου. Στην συνέχεια ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και αφού αφαιρέσεις το μείγμα από τη φωτιά, την προσθέτεις μέσα μαζί με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτεις το υπόλοιπο γάλα που είχες αφήσει στην άκρη και ανακατεύεις καλά. Ίσως χρειαστεί να ξαναζεστάνεις το μείγμα σου σε αυτή τη φάση της διαδικασίας. Αν παρατηρήσεις πως η σοκολάτα είναι πηχτή μπορείς να αραιώσεις με λίγο ακόμα γάλα καρύδας. Τέλος, σέρβιρε σε κούπα με αφρόγαλα και τριμμένη σοκολάτα.

featured image: thegreenlife.ca