Η συγκατοίκηση με την κολλητή σου μπορεί να είναι ένα όνειρο που είχες μικρή και πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο όμορφα και ρόδινα. Υπάρχουν φιλίες που δεν είναι έτοιμες για ένα τέτοιο βήμα. Έχουν χαλάσει φιλίες εξαιτίας αυτού. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις, απλά κράτησε μια επιφύλαξη γιατί μπορεί να μην είσαι μέσα σε αυτές. Διάβασε παρακάτω όλα όσα δεν θα σου πει κανείς για εκείνα που πρόκειται να συμβούν στην συγκατοίκηση:

1. Θα υπάρξουν τσακωμοί

Ακόμα κι αν δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, σίγουρα θα βρεθεί μια αφορμή να τσακωθείτε ως συγκάτοικοι. Το θέμα είναι να έχετε σωστή επικοινωνία για να μπορείτε να λύνετε προβλήματα.

2. Πρέπει να μάθεις να συμβιβάζεσαι

Μπορεί να νομίζεις ότι η φίλη σου θα καταλάβει ότι αγαπάς την ακαταστασία και θα σε συγχωρήσει αν δεν είσαι τόσο της οργάνωσης, όπως ακριβώς όταν είστε διακοπές μαζί, αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί και στην συγκατοίκηση. Ειδικά αν εκείνη είναι ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα του σπιτιού ή σούπερ οργανωτική.

3. Θα πρέπει να βρεις χρόνο να περνάς χωρίς εκείνη

Συνήθιζες να βγαίνεις μαζί της, να περνάτε τέλεια αλλά κάποια στιγμή χωριζόσασταν για να πάει η κάθε μία σπίτι της. Αυτό πρέπει να συνεχίσει να γίνεται, γι’αυτό θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο να μην είσαι συνέχεια μαζί της. Να βγαίνεις και με άλλους φίλους σου, να ξεκινήσεις ένα χόμπι, να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Σε αντίθετη περίπτωση τον τσακωμό τον έχετε στο τσεπάκι σας.

4. Δεν θα υπάρχουν πάντα οι στιγμές διασκέδασης

Μπορεί να φαντάζεσαι ότι τα βράδια θα πίνετε κρασί ενώ θα βλέπετε μία δραματική ταινία, η θα μιλάτε ως αργά για διάφορα θέματα, αλλά προφανώς και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί. Θα χρειαστείς κι εσύ να μείνεις μόνη σου κάποια στιγμή να ηρεμήσεις από οτιδήποτε, όπως ακριβώς κι εκείνη. Μην εκνευριστείς δηλαδή όταν δεν θα θέλει να δει μαζί σου ταινία ή να αράξετε στην βεράντα.

5. Να είσαι έτοιμη να διαχειριστείς πράγματα

Όπως όλες εκείνες τις άβολες στιγμές που μπορεί να συμβούν σε ένα σπίτι. Καταβαίνεις τι εννοούμε. Τουλάχιστον θα τα θυμάστε αυτά αργότερα και θα γελάτε.

6. Μπορεί να μην δουλέψει

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να γνωρίζεις ότι μπορεί να μην δουλέψει η συγκατοίκηση σας. Το να μένεις με κάποιον άλλον δεν είναι απλή υπόθεση, ακόμα κι αν αυτός ο άλλος είναι η καλύτερη σου φίλη. Αν συμβεί λοιπόν αυτό, στο τέλος της ημέρας θα παραμείνετε φίλες.