Κάθε νέα σχέση εκτός από τις στιγμές παθιασμένου έρωτα, αυθορμητισμού και τρέλας έχει και εκείνες που πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να καταλάβει τις συνήθειες του συντρόφου σου, να τον μάθει καλύτερα και γενικότερα να θέσετε ο καθένας τα όρια του. Σε αυτά τα πλαίσια, λοιπόν, γεννιούνται πλήθος ανησυχιών και αρχίζεις να σκέφτεσαι και να φιλτράρεις τα πράγματα που συμβαίνουν πολύ περισσότερο απ’ ότι όταν είχατε κάτι πιο χαλαρό.

Πριν αρχίσεις, λοιπόν, να θεωρείς τον εαυτό σου παράλογο σου ξεκαθαρίζουμε πως είναι απολύτως λογικό να προβληματίζεσαι για κάποιον άνθρωπο που τώρα ξεκινάτε μαζί μία κοινή πορεία και σου παρουσιάζουμε μάλιστα τις πιο συνήθεις αμφιβολίες που όλοι έχουμε για μία νέα σχέση.

1. «Η σχέση μας δε μπορεί να προχωρήσει»

Κάθε νέα σχέση έχει τις ίδιες πιθανότητες να αποτύχει όσες και να πετύχει. Μη βάζεις λοιπόν τον εαυτό σου στη διαδικασία να προκαταβάλλεται αρνητικά για κάτι τόσο αβέβαιο. Είναι σίγουρο πως αν έχεις πληγωθεί στο παρελθόν σκέφτεσαι τη σχέση σου πιο επιφυλακτικά και κρατάς τις άμυνες σου, αλλά πίστεψε με αυτό δε βοηθάει κανέναν και ειδικότερα εσένα. Αφήσου στην τύχη σου και διεκδίκησε μια καλύτερης ποιότητας σχέση από αυτές που είχες μέχρι τώρα.

2. «Είναι πολύ καλός για να είναι αληθινός»

Άλλο ένα κατάλοιπο από τις παλιές σου αποτυχημένες σχέσεις. Δε σημαίνει πως επειδή κάποιος πρώην σύντροφος σου άλλαξε στην πορεία της σχέσης σας ή σε πλήγωσε ή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σου, όλοι οι άντρες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Προσπάθησε, λοιπόν, να εμπιστευτείς αυτό που βλέπεις από τον τωρινό σου σύντροφο και να χτίσεις τη σχέση σου σε στέρεες βάσεις αλληλοεκτίμησης και θαυμασμού.

3. «Δεν είμαι αρκετή για εκείνον»

Σε μία σχέση, αδιαμφισβήτητα, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Ωστόσο, η σύγκριση ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφο σου είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις τόσο στη ψυχολογία σου όσο και στην πορεία της σχέσης σου. Με το να υποβαθμίζεις συνεχώς τις προσπάθειες και τα συναισθήματα σου, θα σου δημιουργήσεις ανασφάλειες και θα κάνεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου να προβληματιστεί για το αν και κατά πόσο αξίζει και εκείνος να προσπαθεί για κάτι τόσο ρευστό.

4. «Αν γνωρίσει τον πραγματικό μου εαυτό, θα με χωρίσει»

Αν δεν αγαπήσεις και δεν πιστέψεις εσύ η ίδια στην προσωπικότητα και στα θέλω σου πώς περιμένεις να σε αποδεχτεί ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου; Πρέπει να δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό, να παραδέχεσαι τις αδυναμίες σου και να εκδηλώνεις τη χαρά σου στο έπακρον. Πίστεψε με η αυθεντικότητα σου είναι κάτι που δε θα σε προδώσει ποτέ!

5. «Και αν δεν είμαι τόσο ερωτευμένη;»

Πολλές φορές υπερεκτιμάμε, λόγω ενθουσιασμού, τα συναισθήματα μας και νιώθουμε πως βρήκαμε τον άντρα της ζωής μας ή ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα. Η στιγμή που θα καταλάβεις αν πραγματικά υπάρχει μεταξύ σας έρωτας είναι όταν περάσουν οι πρώτες μέρες, γνωριστείτε καλύτερα και βιώσετε ο ένας την καθημερινότητα του άλλου. Δώσε, λοιπόν, χρόνο στη σχέση σου και μη σκέφτεσαι αρνητικά από τόσο νωρίς!

6. « Μια σχέση δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλω»

Άσε με να μαντέψω… τόσο καιρό ευχόσουν να βρεις ένα καλό παιδί και να αποφασίσεις επιτέλους να σοβαρευτείς, τώρα όμως που τον βρήκες νιώθεις πιεσμένη και εγκλωβισμένη; Θυμήσου πως όλα είναι θέμα μυαλού. Κανείς δε μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις σχέση ή να μείνεις ελεύθερη και να αναλώνεσαι σε παροδικές ερωτικές περιπτύξεις. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και σταμάτα να βάζεις άμυνες, έχοντας στο μυαλό σου τη σχέση ως «φυλακή». Εσύ είσαι αυτή που θα επιλέξει την ποιότητα και τις συνθήκες της, άλλωστε!

Κατάλαβε πως όσο σκέφτεσαι και υπεραναλύεις τα πράγματα το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα φθείρεις. Ζήσε, λοιπόν, τη σχέση σου και προσπάθησε να αφεθείς στη μαγεία του έρωτα που μόλις μπήκε στη ζωή σου…

featured image: virgula.com.br