Όχι δεν κάνεις λάθος, σωστά διάβασες τον τίτλο. Μπορεί να έχεις διαβάσει άπειρα άρθρα για το πόσο τέλεια είναι η φοιτητική ζωή και πιθανότατα να έχεις να έχεις άλλους 83203472 λόγους για να παρατείνεις τα φοιτητικά σου χρόνια (πέραν του ότι χρωστάς 4 εξάμηνα γκουχ γκουχ). Ξέχνα όμως όλα όσα ήξερες μέχρι τώρα. Εμείς σου έχουμε 5 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ λόγους που θα σε κάνουν να θυμηθείς γιατί πρέπει να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου… όσο πιο γρήγορα γίνεται!

p524td3vpx47ps7c

  1. Ο εφιάλτης της εξεταστικής

Εάν υπάρχει κάτι που σίγουρα δε θα σου λείψει, αυτό είναι η εξεταστική περίοδος. Τέρμα το άγχος και τα ατελείωτα σερί διαβάσματος. Τέρμα και τα παρακάλια για ένα 5άρι. Συγχαρητήρια! Πλέον τα ξέρεις όλα!

  1. Το κακό φαγητό

Ακόμη και αν είσαι από τους τυχερούς που είχαν το προνόμιο του τάπερ, ή του γεμάτου καταψύκτη, πρέπει να παραδεχθείς ότι δεν υπάρχει χειρότερη εποχή για τη διατροφή σου. Από τις κρεπάλες και το junk food της γειτονιάς, μέχρι και το αγνώστου ταυτότητας φαγητό της φοιτητικής λέσχης, το στομάχι σου θα σε ευχαριστεί για πάντα όταν αποφασίσεις να αποφοιτήσεις!

  1. Οι αψυχολόγητοι καθηγητές

Θυμάσαι αυτόν που σε έκοψε στο τελευταίο σου μάθημα με 4.73; Ή εκείνον που δε σταμάταγε να χτυπάει τον πίνακα όταν παρέδιδε μάθημα; Εκείνον που προγραμμάτισε υποχρεωτικό εργαστήριο στις 8 το πρωί αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ; Ε λοιπόν, δε θα τους ξαναδείς… Τι κρίμα…

  1. Το στοίβαγμα στο λεωφορείο

Η πραγματική μάστιγα της φοιτητικής σου ζωής. Δε θα χρειαστεί να ξανα-νοιώσεις σαρδέλα, όπως όλες εκείνες τις φορές που χρειάστηκε να σε σπρώξουν για να καταφέρεις να χωρέσεις στο λεωφορείο της γραμμής. Και πριν προλάβεις να πεις «μα εγώ έχω αυτοκίνητο από το πρώτο έτος», να σου θυμίσω πως το στοίβαγμα των συμφοιτητών που μεταφέρεις σε κάθε διαδρομή είναι εξίσου επίπονο!

  1. Money money money!

Τέρμα οι φρικιαστική αναμονή πάνω από το ΑΤΜ περιμένοντας να μπει το μηνιάτικο. Τέρμα τα παρακάλια στους γονείς για να συνεισφέρουν υπέρ της σωτηρίας του άπορου καφεδόβιου φοιτητή. Τέρμα και τα τηλέφωνο στον αδερφό/η μπας και στείλει ότι του έχει περισσέψει. Είσαι πλέον πραγματικός ενήλικας και δε περιμένεις χαρτζιλίκι, αλλά μισθό (έτσι ελπίζουμε δηλαδή)! Συγχαρητήρια!

  1. Το χάος στο σαλόνι

Καταλαβαίνω ότι είχες αποκτήσει συναισθηματικό δέσιμο με τα βακτήρια στον νεροχύτη, που είχαν αναπτύξει δικό τους πολιτισμό, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποχωριστείς μετά την αποφοίτηση σου! Επιτέλους… καθαρό σπίτι!