Μπορεί η άνοιξη να ήρθε και επίσημα, ωστόσο οι θερμοκρασίες δε μας επιτρέπουν ακόμα να βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά. Δες 5 τρόπους για να μειώσεις το χρόνο που ξοδεύεις στεγνώνοντας τα μαλλιά σου, κερδίζοντας μερικά ακόμα λεπτά ύπνου.

Τίναξέ τα

Αφού έχεις τελειώσει με το λούσιμο προσπάθησε να απορροφήσεις με την πετσέτα όλη την υγρασία που έχει μείνει. Έπειτα τίναξε  τα μαλλιά σου ή στύψε τα ώστε να πετύχεις ένα μίνι στέγνωμα πριν το πιστολάκι.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου πριν το στέγνωμα

Αν είσαι από τα κορίτσια που ισιώνουν τα μαλλιά τους κατά το στέγνωμα με τη βοήθεια στρογγυλής βούρτσας, προτού ξεκινήσεις τη διαδικασία ισιώματος σιγουρέψου ότι έχεις αποβάλλει το 60-70% της υγρασίας από τα μαλλιά σου. Καθώς τα στεγνώνεις με το πιστολάκι ακολούθησε τη φορά των μαλλιών αρχίζοντας από τις ρίζες και καταλήγοντας στις άκρες.

Με το κεφάλι ανάποδα

Για να αποφύγεις το να στεγνώσεις κάποια σημεία παραπάνω -όπως συμβαίνει συνήθως με τις ρίζες- γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα. Επίσης, προσπάθησε να εστιάζεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά και αφού το στεγνώσεις καλά, τότε να προχωρήσεις στο επόμενο.

Χρησιμοποίησε ένα primer

Ναι μπορεί να σου ακούγεται περιττό αλλά το να παραλείπεις την προστασία των μαλλιών σου από τη θερμότητα δεν είναι καλή ιδέα. Χρησιμοποιώντας το σωστό primer, εκτός του ότι γλιτώνεις από μελλοντικά προβλήματα και βλάβες, μειώνεις και κατά πολύ το χρόνο στεγνώματος.

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα tools

Το πιο σημαντικό βήμα από όλα είναι να χρησιμοποιείς το κατάλληλο πιστολάκι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώνει τη διαδικασία γρήγορα χωρίς να ξηραίνει τα μαλλιά σου. Επίλεξε ένα επαγγελματικού τύπου πιστολάκι, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 5 μυστικά για πιο ξεκούραστα μάτια

featured image: allure.com