Οι μπότες που έχεις ή αυτές που θα αγοράσεις στις εκπτώσεις είναι επένδυση. Tα sneakers, τα σανδάλια και οι γόβες παίζουν εξίσου πολύ μεγάλο ρόλο στη ντουλάπα σου αλλά οι μπότες δεν έχουν την ίδια καταπόνηση. Τις φοράς με βροχή και χιόνι και εκείνες φροντίζουν για άνεση και ζεστασιά. Και μέσα σ όλα αυτά πρέπει να δείχνουν και όμορφες.  Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να ανταποδώσεις τη χάρη στις μπότες σου.

1. Επένδυσε στην ποιότητα

Αναζήτησε δερμάτινες μπότες με δερμάτινη σόλα ώστε να φθαρούν με όμορφο τρόπο. Αν ανησυχείς για το κόστους τους μπορείς να ελέγξεις και τι επιλογές έχεις σε vintage κομμάτια.

2. Πήγαινε στον τσαγκάρη

Με αυτό το tip θα δώσεις έξτρα ζωή στα παπούτσια σου. Μετά από ένα ή δύο χρόνια επισκέψου έναν τσαγκάρη και ζήτησέ το να σου αλλάξει τις σόλες. Επίσης ζήτησέ του να φροντίσει το δέρμα τους με ειδικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι τσαγκάρηδες.

3. Καθάριζέ τις συχνά

Ο καθαρισμός του δέρματος (εδώ μιλάμε για παπούτσια) είναι πολύ σημαντικός. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά μαντηλάκια ή προϊόντα για το δέρμα που θα σε βοηθήσουν να καθαρίζεις τα παπούτσια σου το φθινόπωρο πριν τα φορέσεις και την άνοιξη όταν τα αποθηκεύεις. Οι μπότες σου θα δείχνουν πάντα υπέροχες.

4. Ενυδάτωσε το δέρμα τους

Η ενυδάτωση του δέρματος (και πάλι για παπούτσια μιλάμε) βοηθάει να μη ”σπάει” το δέρμα με άτσαλο τρόπο. Επιπλέον τα προστατεύει και τα θωρακίζει από την υγρασία και τους δίνει μια διακριτική γυαλάδα.

5. Αποθήκευσε τις με προσοχή

Θα πρέπει να τις γεμίσεις με σελίδες εφημερίδας για να κρατήσουν το σχήμα τους. Βάλε τις σε υφασμάτινη τσάντα και απόλαυσε πόσο υπέροχες θα είναι ότι τις χρειαστείς την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Tα 5 βασικά λάθη που κάνεις με τα jeans παντελόνια σου