Τα jeans είναι πιο βασικό κομμάτι της ντουλάπας μας και από το λευκό t-shirt. Αγαπάμε την άνεση τους και τον sexy χαρακτήρα τους. Στις περισσότερες από εμάς το styling με ένα jeans παντελόνι μοιάζει πιο εύκολο και οικείο από οποιοδήποτε άλλο ρούχο μας.

Κάνουμε κάποια βασικά λάθη με τα jeans παντελόνια μας. Τα πλένουμε πιο συχνά από ότι χρειάζεται, βιαζόμαστε να διαλέξουμε το νούμερο μας, πιστεύουμε στον μύθο του ”θα πάρει τη φόρμα του σώματός μας” και δεν διαχειριζόμαστε καλά την μεταποίησή τους όταν χρειάζεται.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα κλασικά λάθη που κάνουμε με την πρώτη μας αγάπη -και παντοτινή- σε ρούχο.

Tα 5 βασικά λάθη που κάνει με το denim

1. Φοράς τα jeans σου πολύ φαρδιά ή πολύ στενά

Αγοράζεις το jeans σου στο ίδιο νούμερο που το είχες αγοράσει και πέρυσι; Δεν έχεις αλλάξει βάρος άρα πιστεύεις πως αφού είναι ο ίδιος κωδικός τότε δεν χρειάζεται να το δοκιμάσεις ξανά; Το να μην είναι το σωστό νούμερο το jeans σου είναι ένα από τα πιο εύκολα και συνηθισμένα λάθη. Πήγαινε να δοκιμάσεις jeans παντελόνι στη μέση του κύκλου σου -ιδανικά πρωί- και φόρεσε αυτό που αγόρασες για δύο ώρες πριν βγάλεις το ταμπελάκι του, ώστε αν χρειαστεί να μπορείς να το αλλάξεις.

2. Τα πλένεις πολύ συχνά

Ένα άλλο συχνό λάθος που κάνουμε ένα να πλένουμε πολύ συχνά τα παντελόνια. Για να ξέρεις τα jeans έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό πλύσεων από τον κατασκευαστή. Είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πλένονται συχνά. Πολλά άρθρα μάλιστα υπερβάλλουν και προτείνουν να μην πλένεις σχεδόν ποτέ το jeans σου αλλά να το βάζεις στην κατάψυξη και αυτό μόνο για λόγους υγιεινής. Η πιο σωστή ιδέα που έχουμε διαβάσει είναι να πλένεις τα παντελόνια μετά από 5-7 φορές που τα έχεις φορέσει.

3. Δεν τα πλένεις με τον σωστό τρόπο

Μην παραλείπεις ποτέ να αναποδογυρίζεις τα denim ρούχα που βάζεις στο πλυντήριο. Έτσι προστατεύεις το χρώμα τους αλλά και τη φθορά τους. Αυτός ο κανόνας αφορά παντελόνια, jackets αλλά και denim πουκάμισα.

4. Δεν υπολογίζεις ότι αλλάζουν φόρμα

Το denim είναι ένα υλικό που αλλάζει με τον καιρό. Έχεις ακούσει συχνά τους πωλητές να λένε ότι ”θα πάρει την φόρμα του σώματος σου”. Στην πραγματικότητα το denim απλά μαλακώνει με τα πλυσίματα και τη χρήση και γίνεται πιο άνετο, πιο φαρδύ και πιο μαλακό. Δεν προσαρμόζεται στο σώμα σου. Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις ένα jeans παντελόνι υπολόγισε να μην σε δυσκολεύει στο κούμπωμα και αλλά να μην είναι άνετο. Αυτό που εσύ περιγράφεις άνετο σε μερικές χρήσεις θα σου είναι μεγάλο.

5. Τα γυρίζεις για να τα κοντύνεις

Τα jeans έχουν νούμερα και στο μήκος αλλά αρκετά συχνά δεν μπορείς να βρεις ακριβώς αυτό που θες στο μήκος που θες. Μην γυρίζεις προς τα μέσα το τέλος του παντελονιού πιστεύοντας πως έτσι μπορείς να το φοράς με περισσότερα παπούτσια. Επίλεξε το σωστό μήκος και κόντυνε το παντελόνι κανονικά σύμφωνα με το ύψος των παπουτσιών που θα το φοράς.  Προφανώς δεν θα έχεις ένα παντελόνι για κάθε ζευγάρι παπούτσια αλλά ξέρεις ποιο παντελόνι θες να φοράς με sneakers και ποιο με τις ankle boots σου.

Τα skinny jeans πρέπει να τελειώνουν στον αστράγαλο, τα ίσια παντελόνια καλό είναι να τελειώνουν λίγο πιο κάτω από τον αστράγαλο και τα boot cut jeans μισό πόντο από το έδαφος.