Δεν είναι δύσκολο να κάνει την εμφάνισή της η βαρεμάρα, πρακτικά είναι το πιο εύκολο. Αν νιώθεις πως βαριέσαι μέσα στη σχέση σου, υπάρχουν τρόποι να πατήσεις το refresh. Στην τελική, όλα είναι θέμα mindset.

Επανάφερε τη μαγεία της αρχής

Όταν αρχίσατε να βγαίνετε, ο ενθουσιασμός ήταν εύκολο task, μιας και οι δυο κάνατε την προσπάθεια. Γιατί αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα που έχετε συνηθίσει ο ένας τον άλλο και έχετε δεσμευτεί σε μια σχέση. Θυμήσου ποια ήσουν όταν πρωτογνωριστήκατε και στα πρώτα ραντεβού;

Τι σε έκανε ελκυστική σε εκείνον και ποια από αυτά τα στοιχεία σου έχουν αφαιρεθεί από την εικόνα και την προσωπικότητά σου σήμερα; Φέρε στο μυαλό σου τα πρώτα σας ραντεβού και εντόπισε τα χαρακτηριστικά που σας έφεραν κοντά. Έπειτα, ξαναβάλε τα στην καθημερινότητα της σχέσης σας.

Δώσε ένα τέλος στην αρνητικότητα

Αν ο σύντροφός σου είναι το άτομο στο οποίο εμπιστεύεσαι τα πάντα, εύκολα η αρνητικότητα γίνεται βασικό κομμάτι της επικοινωνίας σας. Το ζητούμενο είναι όμως να γίνεται το πλάσμα που σου δίνει σωστές συμβουλές και λύσεις, και όχι κάποιον στον οποίο απλά αποβάλλεις όλη την αρνητικότητα και το drama της ημέρας. Όλα αυτά φέρνουν φθορά και προβλεψιμότητα, στοιχεία που οδηγούν μια σχέση στη βαρεμάρα.

Φέρε τη διασκέδαση στη σχέση σου

Θυμάσαι τις πρώτες φορές που βγαίνατε μαζί, αφού είχε έρθει η οικειότητα στη σχέση σας; Όταν δε φοβόσασταν να τσαλακωθείτε. Χορεύατε σαν τρελοί και δεν κολλούσατε σε μικρές λεπτομέρειες. Έπειτα, μια μέρα είπατε ο ένας στον άλλο πως “μεγαλώσατε” για να κάνετε έτσι και πως τελικά δεν σας αρέσει ο χορός.

Τώρα σκέψου πότε ήσασταν πιο ερωτευμένοι. Όταν χορεύατε σαν τρελοί ή όταν αποφασίσατε πως είναι προτιμότερο να πίνετε ένα χαλαρό ποτάκι και να γυρνάτε νωρίς στο σπίτι για να δείτε μια σειρά; Τροφή για σκέψη.

Πάρε στα σοβαρά τη σεξουαλική σου ζωή

Το ότι όλα τα ζευγάρια περνάνε φάσεις που το σεξ δεν αποτελεί προτεραιότητα είναι fact. Αλλά δε νομίζεις πως αυτό από ένα σημείο γενικά γίνεται δικαιολογία. Ή έστω ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για να μην ασχοληθείς ενεργά με το πρόβλημα;

Μπες στο mindset να ξαναγοητεύσεις τον σύντροφό σου και να βρεις την όρεξή σου για σεξ. Το “δοκιμάστε νέα πράγματα” μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά το ίδιο κλισέ είναι και το “περνάμε τη φάση μας”.

Νιώσε ευγνωμοσύνη

Την πορεία της ζωής σου την καθορίζουν οι σκέψεις σου και ο τρόπος που διαβάζεις τις καταστάσεις. Αν επιμένεις να βλέπεις ότι έχετε βαρεθεί, δε δίνεις και πολλές ευκαιρίες στη σχέση σου να βγει από το κενό. Σκέψου καλύτερα όλους τους λόγους για τους οποίους μένεις με αυτόν τον άνθρωπο. Σε κάνει να χαμογελάς, είσαι ευτυχισμένη που ξυπνάς δίπλα του. Ο καφές που φτιάχνει είναι ο καλύτερος της ζωής σου. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε το πλάσμα που ερωτεύτηκες.

Για αυτό αντιμετώπισε την εμπειρία του “μαζί” με ευγνωμοσύνη. Αυθεντική ευγνωμοσύνη.

first published:  Ιούν 26, 2020