Μάλλον οι περισσότερες από εμάς δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά με το eye-liner. Αυτό το δείχνουν τα αμέτρητα viwes σε YouTube tutorials, σε άρθρα κι οι ώρες που εμείς έχουμε περάσει μπροστά στον καθρέφτη. Στην πορεία κάποιες από εμάς το κατακτήσαμε, κάποιες συνεχίζουμε ακόμα να ψάχνουμε τον τρόπο να αναδείξουμε τα μάτια μας. Υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι για να τονίσεις τα μάτια σου, όταν η ιδέα του eye-liner αποτυγχάνει.

#1 Φωτεινό κραγιόν

Aν θες τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά τότε μία καλή ιδέα είναι να παίξεις με τις αποχρώσεις του κραγιόν σου. Η σωστή απόχρωση φωτεινού κραγιόν θα τονίσει το λευκό μέρος των ματιών σου και έτσι θα τα κάνει πιο φωτεινά. Όταν επικεντρώνομαστε στα μάτια μας μένουμε στο make up στην περιοχή χωρίς να σκεφτόμαστε τη δύναμη που μπορεί να έχει το σωστό κραγιόν. Λάθος.

#2 Βούρτσισε τα φρύδια σου

Τα φρύδια -συμφωνούμε όλοι- είναι σημαντικό στοιχείο στο πρόσωπό μας. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια καθορίζουν το σχήμα και τις γραμμές του προσώπου και μπορούν να τραβήξουν την προσοχή στα μάτια. Όταν βουρτσίζεις προς τα πάνω τα μάτια σου μοιάζουν πιο “ανοιχτά” και πιο ξεκούραστα. Επίσης είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις ακόμα και στον καθρέφτη του ασανσέρ. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα χτενάκι κι ένα brow gel και έτοιμο το hack και υπέροχα μάτια.

#3 Πληθωρικές βλεφαρίδες

Αναμενόμενο. Οι μεγάλες βλεφαρίδες κάνουν περίπου ό,τι κάνουν και τα φρύδια.

#4 Φώτισε την εσωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου

Το λευκό μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου μετράει σαν hack πολλές δεκαετίες. Φωτίζει τα μάτια και τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα. Μένει να προσέξεις ώστε να μη χρησιμοποιήσεις πολύ σκούρα σκιά για το mak up των ματιών σου, η αντίθεση που θα δημιουργηθεί, δεν θα είναι πολύ κολακευτική.

#5 Ξεκούρασε τα μάτια σου

Η υγεία της επιδερμίδας είναι πολύ πιο σημαντική από ένα σωστό make up και tips που καμουφλάρουν τις ατέλειες. Φρόντισε να κοιμάσαι καλά, να πίνεις αρκετό νερό, να ανακαλύψεις τα σωστά προϊόντα φροντίδας για τα μάτια σου και μία με δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις μία μάσκα ματιών.