Πάντα έρχονται κάποιες μέρες που θα ξυπνήσεις στραβά. Μπορεί κάτι να συνέβη στη δουλειά ή στα προσωπικά σου ή άλλες φορές μπορεί και απλώς να μην κοιμήθηκες καλά. Και παρόλο που θες να είσαι στα καλύτερά σου από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου, αυτό κάποια πρωινά απλά δεν συμβαίνει.

Ωστόσο, μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να παλέψεις αυτές τις μέρες και να νιώθεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Και ποιος δεν θα ήθελε να νιώθει ανίκητος κάθε πρωί με το που ξυπνήσει; Εάν αυτό είναι κάτι που θα ήθελες να σου συμβαίνει κάθε μα κάθε μέρα, τότε σου έχουμε πέντε tricks που θα σε κάνουν να ξυπνάς στα καλύτερά σου.

1. Ξεκίνα τη μέρα σου σωστά

Μπορείς να ξυπνάς τελευταία στιγμή αγχωμένη και να τρέχεις να προλάβεις μέχρι να φύγεις για τη δουλειά, καταστρέφοντας έτσι το momentum σου. Μπορείς όμως και να κάνεις πάντα την σωστή επιλογή και να προετοιμάζεσαι για μία πολύ παραγωγική μέρα. Σήκω λίγο νωρίτερα, πάρε καθαρό αέρα, πιες λίγο τσάι ή νερό και απόλαυσε το πρωινό σου.

Κάνε τις σωστές επιλογές και το μυαλό και το σώμα σου σίγουρα θα σε ανταμείψουν. Το να πιέζεις τον εαυτό σου πολύ σκληρά μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι εξαντλημένη, οπότε αφιέρωσε λίγα λεπτά για να αποφασίσεις ποια είναι η σωστή επιλογή για σένα και να μάθεις γιατί δεν το είχες κάνει μέχρι τώρα.

2. Άσε το χθες στο παρελθόν

Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσεις να υποτιμάς τον εαυτό σου για τα πιο ασήμαντα πράγματα, τις πιο μικρές αποτυχίες. Η αντίληψή σου για την αποτυχία είναι που σε σταματά και όχι η ίδια η αποτυχία.

Είναι όμως πραγματική αποτυχία ή απλά μία λακκούβα στο δρόμο σου; Θα αφήσεις μία μικρή ανησυχία να σε ξυπνάει κάθε πρωί;

Εάν θες να ξυπνάς και να είσαι στα καλύτερά σου, τότε πρέπει να αφήσεις πίσω σου κάθε ατυχία και αυτό σημαίνει να μάθεις πώς να ξεπερνάς αυτά τα μικρά εμπόδια και να προχωράς γρήγορα στην επόμενη φάση. Πριν πας για ύπνο, γράψε μία λίστα με όλα τα πράγματα που αφήνεις πίσω σου.

3. Το να ξυπνάς ευτυχισμένη είναι θέμα επιλογής

Κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι εύκολος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να λάβεις γρήγορα την απόφαση εάν είσαι ένα άτομο που τα παρατάει συχνά. Σήκω νωρίτερα και πήγαινε να αδράξεις τη μέρα σου. Δεν έχει σημασία τι συνέβη χθες, όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα.

Αλλά μερικές φορές όλοι χρειαζόμαστε μια απαλή υπενθύμιση ότι όλα είναι πιθανά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σηκωθείς και να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει.

4. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Η αγάπη για τον εαυτό μας κάνει τη διαφορά. Όσο περισσότερο αγαπάς τον εαυτό σου, τόσα περισσότερα μπορείς να πετύχεις και τόσο πιο σίγουρη και αποφασισμένη θα είσαι.

Το να αφιερώσεις λίγο επιπλέον χρόνο για να ετοιμαστείς και να βεβαιωθείς ότι ξοδεύεις αρκετό χρόνο στον εαυτό σου και όχι σε άλλα άτομα θα σε βοηθήσει να ξυπνάς πιο ευτυχισμένη. Αυτό σημαίνει ότι απενεργοποιείς το κινητό σου και αφιερώνεις αυτή τη στιγμή στον εαυτό σου. Τώρα είναι η στιγμή να λάμψεις.

5. Κάνε το ξεκίνημά σου τώρα

Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες για τον εαυτό σου. Εάν αναβάλλεις κάτι νομίζοντας ότι θα έχεις περισσότερο χρόνο στο μέλλον, η αλήθεια είναι ότι δεν θα τον βρεις. Μην είσαι ποτέ το άτομο που σε κρατά πίσω, βεβαιώσου ότι παραμένεις ενθουσιώδης και κάνε περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα σου και ειδικά το πρωί.

Το να έχεις μία υπέροχη μέρα εξαρτάται αποκλειστικά από σένα. Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι άσχετα αν δεν βγεις έξω να τα πραγματοποιήσεις.

Λοιπόν, δώσε στον εαυτό σου το καλύτερο ξύπνημα και ξεκίνα από σήμερα, όχι αύριο, όχι την Δευτέρα, αλλά τώρα.

featured photo: https://unsplash.com/@mrleecanburn