Το να χάνεις τα μαλλιά σου σε νεαρή ηλικία αποτελεί ένα θέμα που είναι ταμπού. Μπορεί να προκαλέσει ντροπή σε αυτόν που το αντιμετωπίζει. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς γιατί είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να το κρύψει εύκολα. Ο λόγος που αυτό το θέμα παραμένει ταμπού είναι επειδή ενώ υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που δυνητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο γιατί συμβαίνει η τριχόπτωση, δεν είναι εύκολο να βρεις ακριβώς τι φταίει. Και πώς θα σταματήσεις την τριχόπτωση στις δεκαετίες των 20 και των 30;

Ιώδιο για θέματα θυρεοειδούς

Εάν ξέρεις πως τα επίπεδα του ιωδίου σου είναι χαμηλά λόγω του θυρεοειδούς σου, τότε δοκίμασε να προσθέσεις ψάρι αλλά και γαλακτοκομικά στη διατροφή σου καθώς είναι φυσική πηγή ιωδίου. 

Μην το παρακάνεις με την ισιωτική και το πιστολάκι

Η υψηλή θερμοκρασία στο πιστολάκι και στην ισιωτική μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Από τη στιγμή που θα ισιώσουν τα μαλλιά σου και στους 150 βαθμούς γιατί να το ανεβάσεις στο τέρμα;

glamradar.com

Μείνε μακριά από τα χημικά προϊόντα

Όπως είναι καλό να προσέχεις τι κρέμα σώματος χρησιμοποιείς έτσι ώστε να μην έχει πολλά χημικά το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου. Το περισσότερο προϊόν που θα βάλουμε στα μαλλιά μας θα απορροφηθεί μέσω του κρανίου μας. Άφησε τα χημικά προϊόντα πίσω σου και δοκίμασε τις σταγόνες φυσικού λαδιού αναμεμειγμένες με αιθέρια έλαια όπως δενδρολίβανο, λεβάντα και φασκόμηλο φασκόμηλο. Για την τόνωση των κυττάρων και τη θρέψη των ριζών. 

Το άγχος δεν κάνει καλό σε τίποτα

Τα υψηλά επίπεδα άγχους και στρες μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των τριχών καθώς  όντας αγχωμένοι εκκρίνουμε κορτιζόλη στα θυλάκια των τριχών μας. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης επηρεάζουν όχι μόνο την τριχόπτωση αλλά την υγεία μας γενικότερα. Γι’ αυτό είναι καλό να την κρατάμε σε χαμηλά επίπεδα. 


Featured image: Anthropologie