Τη στιγμή που αποφασίζεις να επενδύσεις σε ένα αυτοκίνητο, είσαι διχασμένη ανάμεσα σε δύο συναισθήματα. Αρχικά, ενθουσιασμό για την αλλαγή που πρόκειται να συμβεί στη ζωή σου κι έπειτα πανικό για το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσεις.

Εμείς είμαστε εδώ, λοιπόν, για να σου δώσουμε τις πέντε καλύτερες συμβουλές που πρέπει να ακούσεις πριν προχωρήσεις σε αυτήν την αγοραστική κίνηση!

Σχεδίαζε κάθε μέρα ξεχωριστά

Η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου θέλει καλό σχεδιασμό. Αυτό που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να βλέπεις κάθε μέρα ξεχωριστά και να συγκεντρώσεις σε ένα μεγάλο χαρτί όλες τις αντιπροσωπείες που σε ενδιαφέρουν. Επιχειρώντας να βλέπεις δύο ή τρεις από αυτές κάθε μέρα θα έχεις ποικιλία επιλογών και φυσικά τιμών.

Τέσταρε το αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσεις

Είτε μιλάμε για καινούργιο είτε για μεταχειρισμένο όχημα, πρέπει να γνωρίζεις από πριν τα χαρακτηριστικά του αλλά και τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζει κατά τη χρήση. Παράλληλα, φρόντισε αν επισκεφτείς κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων να κάνεις και την απαραίτητη έρευνα για τα οχήματα που διαθέτει προς πώληση, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει γενικότερα στον πελάτη.

Μη φοβάσαι να σταθείς απέναντι στον έμπειρο πωλητή

Μπορεί η φρασεολογία κι η ρητορική των πωλητών αυτοκινήτων να σε σαγηνεύει ή καλύτερα να σε μπερδεύει, αλλά μην ξεχνάς πως εσύ είσαι εκείνη που έχεις τον τελευταίο λόγο. Μη φοβάσαι, λοιπόν, να κάνεις τις ερωτήσεις σου με αυτοπεποίθηση και να προσπαθήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης να αποκτήσεις μαζί του μία πρώτη σχέση συμπάθειας κι εμπιστοσύνης. Αν συμβεί αυτό είναι σίγουρο πως δε θα βγεις χαμένη.

Λάβε υπόψη σου ποια είναι η καλύτερη περίοδος αγοράς αυτοκινήτου

Όπως σε κάθε άλλο καταναλωτικό προϊόν έτσι και στα αυτοκίνητα υπάρχουν οι πιο ευνοϊκές περίοδοι πώλησης μέσα στον χρόνο. Η καλύτερη από αυτές είναι αδιαμφισβήτητα στο τέλος του χρόνου δηλαδή κάπου κοντά στον Δεκέμβριο οπότε και όλοι οι έμποροι προσπαθούν να απαλλαχθούν από τα αποθέματα τους. Άλλη μία ιδανική περίοδος αγοράς είναι ο Σεπτέμβριος ή ο Οκτώβριος όπου κυκλοφορούν νέα μοντέλα αυτοκινήτων και ως εκ τούτου τα παλιότερα πωλούνται πολύ πιο οικονομικά.

Να είσαι προετοιμασμένη για τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει

Το ότι αγοράζεις ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι με το που πάρεις τα κλειδιά στα χέρια σου, τελειώνουν και τα έξοδά σου. Αντιθέτως, τα έξοδα μεγαλώνουν. Εκτός από τα καύσιμα, τις ασφάλειες ή τις άδειες, ενδέχεται να σου παρουσιάσει κάποια προβλήματα. Σε περίπτωση που είναι καινούργιο, η αντιπροσωπεία σου καλύπτει τις ζημιές για κάποιο διάστημα. Αν, όμως, είναι μεταχειρισμένο τότε πρέπει εσύ να επωμιστείς τα έξοδα.

Δες ακόμαΤα 33 πράγματα που θα πρέπει να έχει κάθε κορίτσι στο αυτοκίνητό του


featured photo: unsplash.com