Στην ελληνική λογοτεχνία η έμπνευση και οι νέες ιδέες δεν έλειψαν ποτέ. Η εποχή μας δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και έτσι έχουμε και εμείς την τύχη να έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια νέοι και ταλαντούχοι συγγραφείς που μας χαρίζουν κάθε φορά νέες συγκινήσεις με τα βιβλία τους.

Σώτη Τριανταφύλλου

public.gr

Η ανατρεπτική συγγραφέας μπορεί να σπούδασε στον φαρμακευτικό τομέα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και να συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό, την κέρδισε όμως η συγγραφή. Τα βιβλία της -είτε συλλογές διηγημάτων είτε μυθιστορήματα- αντλούν έμπνευση από ιστορικά φαινόμενα της ανθρωπότητας όπως οι εμφύλιοι πόλεμος, ο σταλινισμός, οι σουφραζέτες κ.α. Αντιπροσωπευτικά βιβλία της είναι τα: Φτωχή Μάργκο,Το εργοστάσιο των Μολυβιών και Το τέλος του κόσμου σε Αγγλικό κήπο.

Αύγουστος Κορτώ

ianos.gr

Ιδιαίτερος, έντονος, με ζωντανή γραφή. Κάθε βιβλίο του και μια μικρή εξομολόγηση. Έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Ιατρική χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Στα πιο ώριμα βιβλία του πραγματεύεται θέματα όπως η αγάπη, η κατάθλιψη, η μητρότητα και ο θάνατος. Τα πιο γνωστά του έργα είναι: Το βιβλίο της Κατερίνας, Μικρό χρονικό τρέλας και Ρένα.

Τατιάνα Τζινώλη

goodreads.gr

Ανήσυχο πνεύμα η Τατιάνα Τζινώλη, σπούδασε σκηνοθεσία ενώ εργάστηκε και ως ραδιοφωνική παραγωγός. Το 2014 κυκλοφόρησε το e-book της “Το ημερολόγιο μιας νύφης” ενώ το 2015 εξέδωσε σε συνεργασία με τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, το πρώτο της μυθιστόρημα “Road trip“. Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της ερωτικής τριλογίας Manhattan, “1 Βράδυ”, ενώ την επόμενη χρονιά μας έδωσε και το δεύτερο μέρος “Μετά τα Μεσάνυχτα”. Φέτος κυκλοφόρησε και το τελευταίο τρίτο μέρος “Πριν το ξημέρωμα”. Φρέσκια γραφή και γλώσσα για ιστορίες που διαδραματίζονται στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Σοφία Νικολαΐδου

ianos.gr

Η Σοφία Νικολαΐδου σπούδασε κλασσική φιλολογία και έχει διδάξει και δημιουργική γραφή σε προγράμματα Ελληνικών Πανεπιστημίων, ενώ από το 1992 εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα πιο γνωστά της βιβλία είναι “Ξανθιά πατημένη”,”Απόψε δεν έχουμε φίλους” και “Στο τέλος νικάω εγώ”.

Χρήστος Χωμενίδης

culturenow.gr

Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας με σπουδές στη Νομική και στην επικοινωνιολογία. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες, ενώ τα θέματα των βιβλίων του θα λέγαμε πως δεν παρουσιάζουν πάντα ομοιότητες, καθώς έχει καταπιαστεί με πολλά διαφορετικά ζητήματα όπως η βιομηχανία του λαϊκού τραγουδιού ή η “Προ-ομηρική Ελλάδα”. Ιδιαίτερη γραφή με κυρίαρχα χαρακτηριστικά το ανατρεπτικό χιούμορ,την αμφισβήτηση και τη “λεπτή” ειρωνία. Τα πιο γνωστά βιβλία του είναι: Η φωνή, Ο Κόσμος στα μέτρα του, Ο φοίνικας.

featured image: unsplash.com/Thought Catalog