Καθώς πλησιάζει η νέα χρονιά, όλοι νιώθουμε την ανάγκη να βάλουμε νέους στόχους και να βρούμε τα κίνητρα που θα μας ωθήσουν στο να τους κυνηγήσουμε. Αλλά πρέπει πρώτα να βγούμε από τον εορταστικό μας ενθουσιασμό. Φυσικά, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες στάσεις, για να προετοιμαστούμε για 365 μέρες γεμάτες συναρπαστικούς νέους στόχους και αισιοδοξία.

1. Αναζωογονήσου με την Chaturanga Dandasana, την Uttanasana, και τη σανίδα

Η στάση του νεκρού δεν αρκεί να σε κινητοποιήσει. Μια γρήγορη Vinyasa flow, θα κάνει την καρδιά να ανεβάσει παλμούς και το αίμα να κυκλοφορεί. Πρόσθεσε ένα διπλό Chaturanga Dandasana, το Push-Up της γιόγκα, στο flow σου και επίστρεψε μεταξύ Uttanasana, μπροστινής δίπλωσης και Σανίδας εάν αυτό είναι εφικτό, στην πρακτική σου.

Σε κάθε εκπαίδευση γιόγκα, μαθαίνει κανείς να ενσωματώνει μια «δυναμική κίνηση» για να επιτύχει μια άμεση αλλαγή κατάστασης. Η κίνηση του άλματος πάνω-κάτω-πάνω-κάτω, μπορεί να φαίνεται λίγο ανούσια, αλλά θα προετοιμάσει το νευρικό σου σύστημα για αυξημένη ροή ενέργειας. Παρατήρησε πόσο υπέροχα νιώθεις μετά.

Προσγειώσου με τον Πολεμιστή ΙΙ

Ο Πολεμιστής II είναι μια τέλεια ισορροπία μεταξύ της διατήρησης μιας σύνδεσης με το παρελθόν με ισχυρή πρόθεση για το μέλλον. Η εξισορρόπηση του βάρους σου στη μέση θα σε γειώσει στο παρόν, καθώς το πίσω πόδι και ο πίσω βραχίονάς σου παρέχουν μια σταθερή άγκυρα στο παρελθόν, σαν αντανάκλαση.

Το έντονα λυγισμένο μπροστινό πόδι και ο τεντωμένος μπροστινός βραχίονάς σου σε συνδυασμό με ένα σταθερό βλέμμα πάνω από το μεσαίο δάχτυλο του μπροστινού χεριού σου σε κάνουν να προχωράς μπροστά με αυτοπεποίθηση. Εδώ, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα μαθήματα του παρελθόντος, με την επίγνωση να μετακινηθείς με εστίαση στο μέλλον.

Απόκτησε διαύγεια με τη Μπροστινή Δίπλωση

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yana | Y O G A ૐ (@yoga.anay)

Το να κρατήσεις το κεφάλι σου κάτω από την καρδιά σου θα ηρεμήσει το νευρικό σου σύστημα. Μπορείς ξαφνικά να αναπνέεις και να σκεφτείς διαφορετικά, σωστά; Το αίμα θα σπεύσει στο κεφάλι σου, φέρνοντας διαύγεια. Αυτή η ορμή αίματος θα είναι σαν ένα ωραίο «λίφτινγκ», βοηθώντας σε να παρουσιάσεις το καλύτερο πρόσωπό σου για το νέο έτος.

Εάν μπορείς να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο πάτωμα, τότε είσαι έτοιμη για ένα στήριγμα, όλες οι αντιστροφές θα σε βοηθήσουν να αγκαλιάσεις την αλλαγή καθώς βλέπεις κυριολεκτικά τον κόσμο ανάποδα. Δεν υπάρχει πιο ριζοσπαστική νέα προοπτική για να ενταχθεί στο νέο έτος.

Δες τη “Μεγάλη Εικόνα” με τη Περιστροφή της Σπονδυλικής Στήλης

Δεν συνιστάται αν έχεις φάει δεύτερη μερίδα επιδόρπιο, αλλά είναι μια πολύ καλή στάση για να ξεφύγεις από τις τοξίνες όπως η ζάχαρη, το λίπος και το αλκοόλ. 

Στρίβοντας πίσω στη μία πλευρά και, στη συνέχεια, γυρίζοντας να κοιτάξεις προς τα πίσω, έχεις πραγματικά μια εικόνα 360 μοιρών για τη ζωή σου, καθώς εξετάζεις ένα νέο έτος με τη “μεγάλη εικόνα”.

Άφησε πίσω σου το παρελθόν με τη Pawanmuktasana

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Puja Verma (@pujalearns)

Η στάση Pawanmuktasana, συμπιέζει απαλά το πεπτικό σύστημα, βοηθώντας το σώμα σου να επεξεργαστεί όλη αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα. Ξάπλωσε άνετα και τράβηξε απαλά το ένα σου πόδι όσο πιο κοντά στο στήθος σου μπορείς. Στη συνέχεια, επανάλαβε με το αντίθετο πόδι. 

Η άσκηση αυτή βοηθά να θεραπευτούν πολλές πεπτικές διαταραχές όπως η δυσπεψία.  Ξαπλώνοντας κάτω και ανακουφίζοντας την κοιλιά σου από τυχόν φουσκώματα, αφήνεις το παρελθόν πίσω σου και ανοίγεις μπροστά σου νέους ορίζοντες.

featured photo: Τtwenty20.com/criene