Με το πέρασμα των χρόνων, σκεφτόμαστε και πράττουμε διαφορετικά. Είναι οι εμπειρίες που μας αλλάζουν και μας βοηθάνε να πάνε πνευματικά ένα βήμα παραπέρα. Κάποιες φορές μάλιστα, έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να κάνει και να λέει πράγματα που τον περασμένο χρόνο, ούτε καν θα έμπαινε στην διαδικασία να τα σκεφτεί. Κάποιες άλλες φορές, εμείς τα κορίτσια λέμε ατάκες των μαμάδων μας ενώ από την άλλη τα αγόρια αρχίζουν και καταλαβαίνουν την σημασία της μητρικής ατάκας.

Ποια σημάδια όμως μας επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι μάλλον έχουμε ωριμάσει κατά πολύ; 

#Επιλέγεις να μείνεις μέσα

Όταν ήσουν πιο μικρός, δεν είχες χειρότερο από το να μείνεις μέσα στο σπίτι. Ήθελες καθημερινώς να βρίσκεσαι με τους φίλους σου και η παραμονή σου στο σπίτι για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο ήταν η τιμωρία που σου έθετε η μητέρα σου. Μεγαλώνοντας όμως, αυτό άλλαξε. Υπάρχουν φορές που η παρέα σου κυριολεκτικά σε παρακαλάει να πάτε για ένα ποτό και εσύ το μόνο που θέλεις είναι να μείνεις μέσα και να δεις ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο Netflix

#Δεν παραπονιέσαι για τις δουλειές του σπιτιού

5 σημαδια που αποδεικνυουν την ωριμοτητα σου

Θα το παραδεχτούμε όλοι μας. Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι το αγαπημένο μας. Κανείς δεν απολαμβάνει το τρίψιμο της τουαλέτας, το σιδέρωμα ρούχων και όλα αυτά τα ωραία που δεν μπορείς να κάνεις επειδή μόλις έβαψες τα νύχια σου! Όταν όμως αρχίζεις να μην παραπονιέσαι για όλες αυτές τις δουλειές του σπιτιού, τότε ναι, έχεις ωριμάσει. Έχεις καταλάβει πως είναι καλύτερο να τα κάνεις εκείνην την στιγμή, παρά να μαζευτούνε όλα στο τέλος της εβδομάδας.

#Ο ύπνος είναι η προτεραιότητά σου

5 σημαδια που αποδεικνυουν την ωριμοτητα σου

To να είσαι ενήλικας σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξαφνικά βομβαρδίζεσαι από ευθύνες και το άγχος είναι το κύριο συστατικό της ζωής σου. Πλέον μανατζάρεις εσύ τον εαυτό σου και όχι οι γονείς σου. Και αυτό απαιτεί θυσίες. Όταν λοιπόν επιλέγεις να θυσιάσεις τα πάντα εκτός από τον ύπνο σου τότε ναι είσαι “αρκετά ενήλικας”.

#Νοιάζεσα για την υγεία σου

5 σημαδια που αποδεικνυουν την ωριμοτητα σου

Πάντα θα υπάρχει στο μυαλό σου αυτή η φωνή της μητέρας σου που έλεγε να προσέχεις την υγεία σου. Τώρα πλέον αυτό σου έχει γίνει συνήθεια και δεν χρειάζεται να στο υπενθυμίζουν οι γονείς σου. Έχεις καταλάβει για τα καλά πως η υγεία σου πρέπει να είναι και η προτεραιότητά σου και αυτό μόνο σε καλό θα σου βγει. Υγιεινή διατροφή, καθημερινή άσκηση και τέλος στις κακές συνήθειες είναι αυτά που αποδεικνύουν ότι έχεις αποχαιρετήσει τον παλιό “ανώριμο” εαυτό.

#Ξεχωρίζεις του φίλους από τους γνωστούς

5 σημαδια που αποδεικνυουν την ωριμοτητα σου

Τελευταίο και πιο σημαντικό είναι όταν αρχίζεις να ξεχωρίζεις τους πραγματικούς φίλους από τους απλά γνωστούς σου. Βέβαια, ενδέχεται να περάσεις από πολλές δοκιμασίες για να καταλάβεις ποιος πραγματικά είναι φίλος σου και ποιος ένας καλός για την παρέα. Όταν καταφέρεις να κάνεις αυτήν την διαχώριση, τότε όλα θα είναι πολύ καλύτερα.