Όντως Netflix; Δεν νομίζεις ότι έχουμε ήδη αρκετά να κάνουμε; Πρέπει να παρεμβαίνουμε και στην πλοκή της σειράς;

Η υπηρεσία τηλεοπτικών μεταδόσεων ανακοίνωσε ότι πλέον θα είναι στο χέρι των τηλεθεατών το πως θα ξεδιπλώνεται η πλοκή στις σειρές. Κάτι σαν το ”Εσύ αποφασίζεις” των ‘80s που παρουσίαζε ο Γιάννης Βούρος. Αυτό πρόκειται να δοκιμαστεί μέσα στο 2017, με παιδικές παραστάσεις βασιζόμενες σε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν πως θα υπάρχουν διαφορετικές αφηγήσεις ή τρόποι που συνδέουν τα γεγονότα σε μια σειρά, με ένα απλό πάτημα στο τηλεκοντρόλ. Αυτό σημαίνει ότι οι ηθοποιοί θα χρειαστεί να γυρίσουν αρκετές διαφορετικές σκηνές οι οποίες θα είναι πια στο χέρι του τηλεθεατή το πως θα συνδεθούν  μεταξύ τους.

Ίσως, ανάμεσα στο τηλεοπτικό κοινό να υπάρχουν ορισμένοι γενναίοι, τολμηροί και ενεργητικοί τηλεθεατές οι οποίοι θα χαρούν με αυτή την πρωτοβουλία και ίσως να ανυπομονούν να πραγματοποιηθεί κιόλας. Good luck to them! Αλλά, υποψιάζομαι – και θέλω να πιστεύω κιόλας- ότι η πλειοψηφία έχει ήδη κουραστεί και μόνο στην σκέψη του να διαλέγουν αυτοί αν στο τέλος θα πεθάνει ο πρωταγωνιστής ή αν θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Μήπως εκεί στο Netflix παρερμηνεύουν λίγο την θεμελιώδη αρχή της τηλεόρασης;

Η τηλεόραση είναι για εμάς ότι είναι τα παραμύθια για τα μικρά παιδιά. Καθόμαστε μπροστά σε αυτήν για να ψυχαγωγηθούμε. Φαντάζεστε να χρειαζόταν να επιλέξουμε εμείς ανάμεσα στον Frank Underwood και στον Will Conway στις εκλογές στο House Of Cards; Η σύγχρονη τηλεόραση είναι μια συνεχόμενη «γιορτή» για τα ανώτερα στρώματα του μυαλού μας και όχι μόνο. Αλλά αυτό σημαίνει πως πρέπει να παρουσιάζεται ένα τελικό προϊόν το οποίο να μπορεί να ικανοποιεί μια οντότητα που χαρακτηρίζεται απο αρχή μέση και τέλος. Παρόλο που μερικές φορές ακολουθούν πολλές σεζόν μέχρι να φτάσουμε στο τέλος. Θέλουμε ο έλεγχος να μην είναι στα δικά μας χέρια. Αυτό που θέλουμε ως τηλεθεατές είναι απλά να μεταφερθούμε σε έναν άλλο κόσμο μέσω τις κάθε σειράς. Αυτό που πραγματικά θέλουμε όμως είναι ο δημιουργός της σειράς να κάνει όλη την σκληρή δουλειά, δηλαδή να διαμορφώσει και να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο όραμά του χωρίς να  χρειαστεί να το κάνουμε εμείς για αυτόν!

Θέλουμε να απολαύσουμε την αποκάλυψη τις τελευταίας σκηνής και να πέσουμε από τα σύννεφα γιατί περιμέναμε να γίνει κάτι διαφορετικό και όχι να την διαλέξουμε ανάμεσα στις επικρατέστερες! Σκέψου τις σειρές που υπάρχουν διαθέσιμες στο Netflix. Τώρα σκέψου τις σειρές που θα δεις και θα πρέπει να επιλέξεις την πλοκή και το τέλος της. Κάποιοι από εμάς θα θέλουν να πεθάνει ο Frank Underwood, κάποιοι άλλοι να εκλεγεί η γυναίκα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλα πολλά.

Netflix αυτό δεν είναι χαλάρωση μπροστά στην τηλεόραση!