Η ανάκαμψη από έναν χωρισμό, ήταν ανέκαθεν προσωπική υπόθεση. Ο καθένας λειτουργεί με τον τρόπο και τον χρόνο του. Πάντα υπάρχουν κι εκείνοι όμως που θα σου πουν να μην υπεραναλύεις τα πράγματα, και πως “ο έρωτας με έρωτα περνάει”. Τι γίνεται όμως αν δεν νιώθεις έτοιμη να βγεις ακόμα το επόμενο ραντεβού; Μπορεί η ιδέα του να γνωρίσεις κάτι καινούριο να σε συναρπάζει. Υπάρχουν φορές όμως που νιώθεις πως δεν είσαι ακόμα έτοιμη να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να εμπιστευτείς το ένστικτο σου.

Αν δεν είσαι ακόμα σίγουρη για τα συναισθήματα σου, υπάρχουν κάποιες σαφείς ενδείξεις που μπορούν να σου δείξουν ότι ίσως χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβεις τι νιώθεις ώστε να είσαι πραγματικά έτοιμη να μπεις πάλι στο παιχνίδι του φλερτ.

Κάνεις συγκρίσεις με τον πρώην σου

Το παρελθόν σε βοηθάει να μάθεις όχι μόνο τι θέλεις, αλλά κυρίως τι δεν θέλεις. Αν σε κάθε καινούρια γνωριμία πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει συγκρίσεις με τον πρώην σου, τότε μάλλον δεν είσαι ακόμα έτοιμη να βάλεις έναν καινούριο άνθρωπο στη ζωή σου.

Απογοητεύεσαι περισσότερο από όσο θα έπρεπε

Η έννοια του ραντεβού έχει πολλές πτυχές. Μία από αυτές είναι να περάσεις καλά και να κάνεις μια όμορφη γνωριμία, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Αν κάθε φορά που βγαίνεις με κάποιον και βλέπεις ότι δεν είναι αυτό που θα ήθελες, απογοητεύεσαι περισσότερο από όσο θα έπρεπε, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις. Δεν είναι κακό να ξέρεις τι θέλεις, αρκεί οι προσδοκίες σου να είναι ρεαλιστικές. Για να μπορέσεις να είσαι καλά με κάποιον, θα πρέπει πρώτα να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Και σίγουρα αυτό δεν θα το καταφέρεις όταν περιμένεις από κάποιον άλλον να γεμίσει τα κενά σου.

Είσαι αρνητική στο να μπεις στη διαδικασία

Αν η διαδικασία του να βγεις και να γνωριστείς με κάποιον από την αρχή είναι κάτι που δεν σε ενθουσιάζει, τότε δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Τα περισσότερα πράγματα ξεκινούν από το μυαλό μας, οπότε αν είσαι αρνητική το πιθανότερο είναι ότι το ραντεβού θα πάει άπατο. Εμπιστεύσου το ένστικτο σου και όταν είσαι πραγματικά έτοιμη, απλά θα το νιώσεις.

Δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση με τον πρώην σου

Αν τα πράγματα με την προηγούμενη σχέση είναι ακόμα μπερδεμένα, τότε καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμα. Η επικοινωνία και η επαφή που μπορεί να έχετε, είναι κάτι που ίσως σε μπερδέψει στην πορεία. Ξεκαθάρισε τα πράγματα μαζί του και μέσα σου. Είναι σημαντικό να έχεις αφήσει πίσω το παρελθόν σου για να είσαι ανοιχτή να μπει κάτι καινούργιο στη ζωή σου.

Βγαίνεις ραντεβού απλά για να νιώσεις καλύτερα

Αν ο τελευταίος χωρισμός σε άφησε συναισθηματικά ράκος, τότε θα θέλεις να κάνεις οτιδήποτε για να νιώσεις καλά. Παρόλα αυτά μην ξεχνάς ότι αυτό που προβάλλουμε προς τα έξω, είναι αυτό που νιώθουμε. Με το να είσαι ευάλωτη και συναισθηματικά ανασφαλής, το πιο πιθανό είναι ότι θα πληγωθείς ξανά. Είναι καλύτερο να είσαι ήρεμη και συνειδητοποιημένη. Μόνο τότε θα ελκύεις δίπλα σου ανθρώπους που σκέφτονται και σε αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχει λόγος να πιέζεις τον εαυτό σου να νιώσει πράγματα που δεν είναι έτοιμος να νιώσει. Πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι. Βρες πράγματα που σε γεμίζουν και σε κάνουν χαρούμενη. Και κάποια στιγμή, θα γνωρίσεις κάποιον που θα μπει στη ζωή σου επειδή πραγματικά τον θέλεις, κι όχι επειδή τον χρειάζεσαι. Μέχρι τότε, απόλαυσε τον κόσμο των singles και φρόντισε να γνωρίσεις όσο καλύτερα μπορείς τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή σου: Εσένα.

Featured photo: agirlinprogress.com