Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων και αυτό σίγουρα δημιουργεί ένα έξτρα άγχος. Οπότε είναι λογικό η ψυχολογική κατάσταση όλων μας να έχει επηρεαστεί. Δεν είναι μόνο η κλεισούρα και οι περιορισμοί που μας επηρεάζουν. Είναι και το ότι υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα για τα πάντα. Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρίσκουμε πράγματα σε καθημερινή βάση που θα μας ηρεμούν και θα μας φτιάχνουν τη διάθεση. Σκεφτήκαμε τα πιο σημαντικά self-care tips που μας βοηθούν αυτές τις μέρες και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σου. Μπορείς να τα κάνεις ακόμα και στο lunch break σου.

Επικοινώνησε με την οικογένεια και τους φίλους σου

Επειδή δεν βλεπόμαστε δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαφανιστούμε από προσώπου γης. Κάθε μέρα προσπάθησε να κάνεις μερικά τηλεφωνήματα σε αγαπημένα πρόσωπα και να συζητάς όμορφα πράγματα. Κακά τα ψέματα, τα νέα της πανδημία είναι παντού γύρω μας. Οπότε δεν χρειάζεται να τα αναλύουμε διαρκώς και με όλους.

Κάνε γυμναστική στο σπίτι

Με λίγο ψάξιμο θα βρεις και σίγουρα θα αγαπήσεις κάποιες εφαρμογές για να κάνεις ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι. Ακόμα και αν βάλεις στόχο να κάνεις 20 λεπτά την ημέρα, θα δεις που θα σε βοηθήσει πολύ. Αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στο να παραμείνεις στα κιλά σου και γυμνασμένη αλλά είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια της γυμναστικής παράγονται ενδορφίνες, ορμόνες που δρουν κατά του άγχους.

Οργάνωσε το σπίτι λίγο λίγο

Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία! Ούτως ή άλλως έχει επισήμως μπει η άνοιξη και το καλοκαίρι πλησιάζει. Ντουλάπες; Ήρθε η ώρα να κάνεις την ετήσια εκκαθάριση και οργάνωση της ντουλάπας. Επίσης μπορείς να αλλάξεις τη διακόσμηση στους χώρους σου και να παραγγείλεις online κεριά και αιθέρια έλαια που με τη μυρωδιά και μόνο θα σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Δοκίμασε καινούργιες συνταγές

Σίγουρα έχεις ένα βιβλίο με συνταγές που χρόνια τώρα θέλεις να δοκιμάσεις αλλά ποτέ δεν έχεις το χρόνο να ασχοληθείς. Βάλε στόχο να δοκιμάζεις κάθε μέρα κάτι καινούργιο. Θα βγεις από την καραντίνα καλύτερη μαγείρισσα και θα έχεις ένα ωραίο γεύμα που θα σε αποσυμπιέζει για λίγο από τη δουλειά.

Δώσε μερικά λεπτά ησυχίας στον εαυτό σου

Κλείσε το τηλέφωνο για λίγο, κλείσε την τηλεόραση, άσε τα social και απόλαυσε την παρέα του εαυτού σου. Μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ζωγραφίσεις ή ακόμα να δοκιμάσεις και τον διαλογισμό.

Τελικά, μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου ακόμα και μέσα σε 20-30 λεπτά.
featured image: Stylist