Τι θα έλεγες σήμερα για μία movie night με το αγόρι σου; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία καλή ταινία, ένα μεγάλο μπολ pop-corn και μία ελαφριά κουβερτούλα.

Όσο για την ταινία; Μπορείτε να συναντηθείτε κάπου στη μέση και να δείτε μία από τις παρακάτω rom-coms που συνδυάζουν τέλεια τον ρομαντισμό με το χιούμορ.

Celeste & Jesse Forever

5-romcoms-na-deis-me-ton-sintrofo-sou
sony pictures

Αυτή δεν είναι μία τυπική ρομαντική ταινία. H Celeste και ο Jesse είναι δύο κολλητοί που αφού έχουν μία σύντομη σχέση, αποφασίζουν να παντρευτούν. Όμως, δεν είναι όπως τα περίμεναν τα πράγματα και χωρίζουν. Προσπαθούν να «σώσουν» τη φιλία τους ενώ και οι δύο έχουν προχωρήσει παρακάτω. Το ιδιαίτερο χιούμορ που είναι χαρακτηριστικό των Rashida Jones και Andy Samberg είναι διάχυτο και εδώ.

Ruby Sparks

5-romcoms-na-deis-me-ton-sintrofo-sou
Fox Searchlight

Ο Paul Dano είναι ένας συγγραφέας που αποφασίζει να δημιουργήσει μία fictional κοπέλα, τη Ruby Sparks. Όμως, όταν εκείνη παίρνει σάρκα και οστά, τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όσο τα είχε φανταστεί. Μπορεί η ταινία να αφορά μία «ψεύτικη» κοπέλα, όμως μιλά για πολύ αληθινά θέματα που προκύπτουν σε μία σχέση.

About Time

5-romcoms-na-deis-me-ton-sintrofo-sou
Universal Pictures

Η ταινία με τη Rachel McAdams και τον Bill Weasley είναι ιδιαίτερη ακόμη και για το είδος που αντιπροσωπεύει. Εκείνος μαθαίνει πως μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο, όμως γρήγορα αντιλαμβάνεται πως κάθε φορά που το κάνει, υπάρχουν επιπτώσεις. Το φιλμ είναι η τέλεια ισορροπία σε ρομαντισμό, κωμωδία αλλά και φαντασία.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

5-romcoms-na-deis-me-ton-sintrofo-sou
Focus Features

Εδώ δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Η ταινία θεωρείται ήδη κλασική με τον Jim Carrey και την Kate Winslet να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. Τι συμβαίνει όταν κάποιος επιλέγει να σβήσει κάθε ίχνος του άλλου από τη μνήμη του; Μία dramedy που θα σε καθηλώσει με τη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες της.

500 Days of Summer

5-romcoms-na-deis-me-ton-sintrofo-sou
Fox Searchlight

Αυτή η αντισυμβατική ιστορία αγάπης αφηγείται τη σχέση του Tom και της Summer. Ξεκινά από τη γνωριμία τους, όμως θα παρακολουθήσεις αποσπάσματα από αυτήν, όπως την αφηγείται ο Tom. Μία ιδιαίτερη προσέγγιση σε μία rom-com με πρωταγωνιστές τον Joseph Gordon – Levitt και τη Zooey Deschanel.

featured photo: archdaily.com