Είναι αυτά τα μικρά πράγματα, οι συνήθειες, οι εμπειρίες, τα βιώματα που τα παιδιά της πόλης δε θα αντιληφθούν ποτέ. Αν είσαι και εσύ μεταξύ όσων γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μακριά από την Αθήνα, σίγουρα θα ταυτιστείς με τις παρακάτω μεγάλες αλήθειες για τη ζωή στην ελληνική ύπαιθρο.

1. Δεν υπάρχουν μυστικά Το what happens in Vegas stays in Vegas από την ανάποδη. Για να είμαι πιο ακριβής what happens στην ελληνική επαρχία αυτόματα γνωστοποιείται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων με ταχύτητα και ευλάβεια που θυμίζει τη μεταφορά του αγίου φωτός. Κόπηκες στο μάθημα, χώρισες, τσακώθηκες με τη κολλητή σου; Πιθανότατα το ξέρει και ο φούρναρης.

2. Ξέρεις τους πάντες Και σε ξέρουν οι πάντες. Το να πας μέχρι το περίπτερο και να γυρίσεις μπορεί να σου πάρει από μισή ώρα ως 45 λεπτά υπολογίζοντας τις συναντήσεις και τις κουβέντες που θα ανταλλάξεις στη διαδρομή.

3. Εκεί θεωρείσαι ψηλόλιγνη Τα skinny πρότυπα δεν έφτασαν ποτέ στο χωριό, thank God και αν εσύ μονίμως σκέφτεσαι αυτά τα 3 κιλά που έβαλες από το καλοκαίρι, κανείς δεν συμφωνεί μαζί σου, λέγοντας σου να φας και καμιά μπουκιά γιατί θα σε πάρει ο αέρας.

4. Όλοι θυμούνται τις βλακείες που έχεις κάνει. Το πρώτο σου τσιγάρο, τη πρώτη σου κοπάνα, εκείνη τη μεγαλοπρεπή τούμπα που έφαγες στη τετάρτη δημοτικού, όσο και να προσπαθείς να τα ξεχάσεις εσύ, υπάρχουν τόσοι που τα θυμούνται με κάθε λεπτομέρεια και μάλιστα τα εξιστορούν για να γελάσετε σε οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Καθόλου χαριτωμένο.

5. Ο γάμος είναι το μόνο πράγμα που απασχολεί τη μάνα σου. Σχεδόν το μόνο. Αυτό, και τι θα μαγειρέψει αύριο. Αλλά κυρίως αυτό. “Η κόρη της τάδε παντρεύτηκε. Η κόρη της τάδε τον τύλιξε. Εσύ πότε; Τι σου λείπει; Δεν σε σπούδασα; Δεν σε έκανα δύο μέτρα γυναικάρα; Και τώρα παιδιά με ποιόν θα κάνεις; Με τα πτυχία σου;” αποτελούν σύνηθες soundtrack σε γιορτές και καθημερινές.