Στις μέρες μας οι ατζέντες είναι γεμάτες από υποχρεώσεις, events, ραντεβού, κ.λ.π. και η διεκπεραίωση όλων αυτών χωρίς να υπάρχει άγχος και πανικός, απλά Δ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι!

Σ’ έναν κόσμο που όλα κινούνται γρήγορα, είναι κάπως δύσκολο να παραδεχτούμε ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι για τις καταστάσεις που προσπαθούμε ν’ αποφύγουμε. Σκέψου μόνο, πόσες φορές κανόνισες να βρεθείς σε πάνω από δύο events ή συγκεντρώσεις την ίδια ημέρα και πόσες φορές σε πήρε ο ύπνος πάνω από το laptop, γιατί δέχτηκες να αναλάβεις ένα επιπλέον project στη δουλειά –ενώ ο χρόνος σου δεν έφτανε ούτε για το πρώτο.

Όπως και να έχει, επειδή δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από τις ευθύνες μας και από τον εαυτό μας, παρακάτω σου προτείνουμε 5 τρόπους για να μπορέσεις να τα βγάζεις πέρα ευκολότερα και γρηγορότερα, χωρίς να χάνεις τη μπάλα με τα καθήκοντά σου.

Δούλεψε πάνω σε λιγότερα πράγματα ταυτόχρονα

Η αφοσίωσή σου στο να πάρεις την προαγωγή που περιμένεις, να έχεις υγιές και σφριγηλό σώμα, να δίνεις το παρόν σε όλα τα events και να εξοικονομείς χρόνο και χρήματα για να πας εκείνο το ταξίδι στις Σεϋχέλλες, είναι πραγματικά συναρπαστικά πλάνα, αλλά λίγο ακατόρθωτα. Φυσικά και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όχι όμως όλα! Επίλεξε τα πιο επείγοντα και σημαντικά για εσένα και δες το άγχος να αποχωρεί, μέρα με τη μέρα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Οι λύσεις για 4 κοινά προβλήματα που θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη

«Άδειασε» το σπίτι σου

Δεν εννοώ να αρχίσεις να πετάς ό,τι βρεις μπροστά σου, βέβαια. Ωστόσο, τα πολλά αντικείμενα και χρώματα γύρω σου αποσπούν την προσοχή και δε σε αφήνουν να δουλέψεις. Φρόντισε, λοιπόν, ο χώρος που εργάζεσαι τουλάχιστον να είναι αρκετά minimal. Τα μάτια σου είναι ήδη αρκετά κουρασμένα από τη συνεχή επαφή με τις οθόνες -λάπτοπ και υπολογιστή- δε χρειάζεται να τα επιβαρύνεις κι άλλο.

Ελάττωσε το στρες της ημέρας σου

Από το Internet που σου το έκοψαν ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση, μέχρι το λεωφορείο που καθυστέρησε 20’ να έρθει, η κάθε μέρα σου είναι γεμάτη από μικρά προβληματάκια που σου προσθέτουν άγχος. Φυσικά, δε γίνεται να κάνεις κάτι για να τα αποτρέψεις από το να συμβούν. Μπορείς, όμως, να περιορίσεις το πόσο θα σε επηρεάσουν, διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις που σε καταβάλλουν και κάνοντας 10’ διαλογισμό κάθε μέρα.

Μείωσε τις ώρες που περνάς μπροστά από την οθόνη

Σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται μέσω διαδικτύου και social media, είναι λίγο δύσκολο αυτό που σου ζητάω. Πάνω απ’ όλα η υγεία, όμως, γι’ αυτό φρόντισε να αποφεύγεις το κινητό και τον υπολογιστή πριν πέσεις για ύπνο και σταμάτα να τσεκάρεις διαρκώς στο Instagram το τι κάνουν οι γύρω σου. Δε σε ενδιαφέρει πραγματικά, σου χαλάει τη διάθεση και σε φορτώνει με επιπλέον έγνοιες.

Εστίασε στο «τώρα»

Καλά και τα σχέδια για το μέλλον, αλλά όταν εστιάζεις μόνο σε αυτά χάνεις το παρόν και την ουσία. Μπορείς να διαθέσεις λίγο χρόνο σκεπτόμενη για το αν μπορείς να αντέξεις οικονομικά ένα κατοικίδιο ή ένα ακόμα ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά πρόσεξε μην καταλήξεις να αγχώνεσαι όλη την υπόλοιπη ημέρα για αυτά. Έτσι κι αλλιώς το μέλλον δε το γνωρίζει κανείς. Κάνε τα πλάνα σου, αλλά άφησε τα πράγματα να κυλήσουν βλέποντας τι κάνεις τώρα. Και που ξέρεις; Μπορεί η ζωή να σε εκπλήξει πιο ευχάριστα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8+1 απλά πράγματα που σου φτιάχνουν την καθημερινότητα

featured image: unsplash.com